آش دوغ یکی از آش های خوشمزه و اصیل اردبیلی است که امروزه در شهرهای مختلف کشور به روش های متفاوتی تهیه و سرو میشود. درست کردن این آش بسیار آسان است و در زمان کوتاه و با مواد کم تهیه میشود و طعم و عطر فوق العاده ای دارد.

نتیجه تصویری برای آش دوغ اردبیل

 

مواد لازم برای آش دوغ اردبیل:

  • نخود پخته شده : 1 پیمانه
  • دوغ : 2 لیتر
  • برنج : 1 پیمانه
  • تخم مرغ :1 عدد اختیاری
  • سبزی آش (گشنیز، تره، در صورت تمایل اسفناج) : نیم کیلو

 

طرز تهیه آش دوغ اردبیل:

ابتدا سبزی را پاک کرده و بشویید سپس بگذارید تا آبش برود، سپس آن را درشت خرد کنید.

در این میان دوغ را در قابلمه مورد نظر بریزید و یک عدد تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و با چنگال بزنید تا باز شود سپس با دوغ مخلوط کنید.

حالا قابلمه حاوی دوغ را روی شعله زیاد میگذاریم تا بجوشد در این مدت آن را مدام هم بزنید تا بریده نشود.

برنج را از قبل شسته و بعد از جوشیدن دوغ به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مجدد به جوش آید.

بعد از پخت برنج تقریبا سبزی را اضافه می کنیم و می گذاریم تا رنگ سبزی تیره شود و بپزد، در آخر نخود را که قبلا کاملا خیس خورده و پخته شده است را اضافه می کنیم.

در این مرحله نمک را به آش اضافه می کنیم چون اگر از اول نمک را اضافه کنیم باعث بریدن دوغ می شود. حدود 15تا 20 دقیقه بعد آش آماده می شود.

 

خواص دوغ:

  • خوردن دوغ موجب تأمین انرژی بدن میشود.
  • دوغ به کاهش وزن و لاغری کمک میکند.
  • برای رفع بی خوابی دوغ بنوشید.
  • خوردن دوغ موجب پیشگیری از پوکی استخوان میشود.
  • با مصرف روزانه دوغ از سرطان پیشگیری کنید.
  • دوغ برای حفظ سلامت پوست مفید است.
  • برای جلوگیری از گرمازدگی دوغ بخورید.