دمپختک باقالی یکی از آن دسته غذاهای خوشمزه و پر خواصی است که به راحتی و در زمان کوتاه تهیه میشود. این غذای مفید و مقوی را می توانید در چند دقیقه اماده کنید و از آن دست غذاهای آسان و همه پسند می باشد.

 

مواد لازم برای دمپختک باقالی:

  • باقالا زرد خشک : 2 پیمانه
  • برنج : 400 گرم
  • پیاز خرد شده : 1 عدد بزرگ
  • کره :  به میزان لازم
  • روغن :  به میزان لازم
  • نمک :  به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زرد چوبه : 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه دمپختک باقالی:

ابتدا باقلا را شسته و بگذارید آبش برود، تابه ای را روی حرارت قرار داده و کمی روغن بریزید و باقلاها را تفت دهید سپس به آن نمک و زردچوبه بزنید و خوب مخلوط کنید تا ادویه به خورد آن برود.

حالا 3 لیوان آب را به باقالا ها اضافه کنید و بگذارید تا مقداری در شعله متوسط گاز کمی بپزد.

در این میان برنج را شسته و در آب بخیسانید. پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با روغن سرخ کنید و به آن نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا بخوبی سرخ شود.

برنج ها را در قابلمه باقلا بریزید و کمی کره و روغن اضافه کنید و بگذارید تا برنج دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج غذای شما آماده است آن را با پیاز های سرخ شده سرو کنید.

برای سرو میتوانید نیمرو آماده کرده و بعد از آماده شدن دمپختک باقالی آن را داخل دیس بکشید و روی آن نیمرو را قرار داده و با پیاز داغ تزیین و با سبزیجات تازه میل کنید.

 

خواص زردچوبه:

  • زردچوبه برای جلوگیری از بیماری های قلبی مفید است.
  • زرد چوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.
  • زردچوبه دارای خواص ضد التهابی زردچوبه بوده و می تواند تورم بدن را کاهش دهد.
  • زردچوبه برای موجب بهبود سلامت مغز میشود و از بیماری های عصبی پیشگیری میکند.