دستور پخت خوش طعم ترین “نان شیرمال” ترکی و خانگی

نان شیرمال یک شیرینی خانگی بسیار نرم و لطیف است که طعم بی نظیری دارد و به راحتی در خانه قابل پخت است.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال :
- زرده تخم مرغ :2 عدد
- آرد :6-5 فنجان
- شیر :1 فنجان
- روغن :3/2 فنجان
- شکر :3/2 فنجان
- خمیر مایه :1 قاشق سوپخوری
- نمک :1 قاشق چایخوری
- آب ولرم :به مقدار کافی
- زنجبیل در صورت تمایل :1 قاشق چایخوری
- کنجد :3/1 فنجان
- کره و شیر :کمی
طرز تهیه نان شیرمال :
داخل ظرفی مایع خمیر را با یک قاشق مربا خوری شکر در شیر گرم حل کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه پف کند.
سپس در ظرفی دیگر آرد را با باقی مانده شکر ، روغن ، زرده تخم مرغ و اگر دوست داشتید کمی زنجبیل و مایه خمیر عمل آمده مخلوط کنید و هم بزنید. کم کم آب را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید.
5 تا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا نرم شوذ. بعد خمیر را به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به حالت گلوله در بیاورید.
روی خمیر را بپوشانید و کمی استراحت دهید تا پف کند.
بعد خمیر را با وردنه به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در بیاورید.
خمیر ها را داخل سینی چرب شده قرار دهید و با قالب های دایره ای شکل روی خمیر را طرح دهید.
زرده تخم مرغ را با کنجد مخلوط کرده و با قلمو روی خمیر بمالید.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت روشن کنید .سپس سینی شیرمال را طبقه وسط فر قرار دهید تا نان پخته شود.
بعد از پخته شدن آن و سرد شدنش ، کمی شیر و کره روی نان ها بمالید تا براق و نرم شوند.نان ها را داخل نایلون بگذارید تا خشک نشود.
نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال
نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه نان شیرمال سنتی
طرز تهیه “نان شیرمال” سنتی بی نظیر و خوشمزه

نان شیرمال سنتی یکی دیگر از نان های خوشمزه و لطیف است است که در این مطلب دستور تهیه “نان شیرمال” سنتی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
مواد لازم برای نان شیرمال
- آرد سفید :300 گرم
- روغن مایع :1/3 پیمانه
- پودر شکر :3/4پیمانه
- زرده تخم مرغ :4 عدد
- گلاب : 1/6 پیمانه
- اسانس هل :3 قطره یا 1 قاشق چای خوری
- پودر هل و بکینگ پودر :1 قاشق چایخوری پر
- آب زعفران : برای روی نان
- زرده تخم مرغ : 1 عدد
- کنجد : برای روی نان
طرز تهیه نان شیرمال
4 عدد زرده تخم مرغ را به همراه پودر هل و شکر در ظرفی ریخته و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا با هم ترکیب و کرم رنگ شوند.بعد روغن را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله دوم درست کردن نان شیر مال
بکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید و بعد از الک کردن کم کم به مخلوط تخم مرغ و روغن اضافه کنید و تا جایی که بتوان خمیر را با دست ورز داد ریختن آرد را ادامه دهید.
وقتی خمیر نرم شد و به دست نچسبید آن را با وردنه به ضخامت 1 سانتی متر باز کنید و با قالب های بیضی خمیر را تقسیم کنید.
فر را با دمای 180 درجه روشن کنید و سینی فر را چرب کنید و خمیر های قالب زده را داخل سینی بچینید.سپس روی خمیر ها را با زعفران ، کنجد و زرده تخم مرغ زده شده بمالید. و به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان ها طلایی شوند.
نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال
نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
نان شیرمال را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
طرز تهیه نان شیرمال اصفهان
طرز تهیه نان شیرمال خانگی حرفه ای و خوشمزه!
نان شیرمال
مواد لازم:
زرده تخم مرغ 2 عدد
شکر 3 قاشق غذاخوری
کره 3 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیوان
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
آرد تقریبا 3 لیوان
نمک 1 پنس
کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط کنید و شکر و کره آب شده و یک عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا حل شوند.
آرد و نمک را مخلوط کرده و الک کنید تا سبک شده و بعد کم کم آن را به مواد بیفزایید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست داده و به صورت خمیری نرم و لطیف درآیند.
سپس خمیر را خوب ورز دهید ویل در طرف بکوبید و بعد ظرفی را چرب کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و بعد با کیسه فریزرو یک پارچه نخی نمناک روی آن را پوشانده و به مدت 2 ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
بعد از آماده شدن خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواه شکل دهید.
روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیرها پارچه ای نمناک بیندازید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند.
6- سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.
ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20 تا 30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید، در اواسط پخت نیز می توانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید.
در انتهای پخت نیز گریل را 2 تا 3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.
نکته های مفید در نان شیرمال:
- در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.
- بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما (مخلوط خرمای بدون پوست و کره) اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
- در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود..
طرز تهیه نان شیرمال با ماست
مواد لازم
6 نفر و بیشتر
1 ق س خمیر مایه فوری
1/2 ق چ آب ولرم (38درجه)
1/2 پیمانه شیر ولرم (38)درجه
1/2 پیمانه روغن مایع
1عدد تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری پودر هل
1/2 پیمانه شکر
1 قاشق چایخوری نمک
400 گرم آرد حدودی (تا حدی ک خمیربدست نچسبه)
زعفران و زرده و یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق غذاخوری ماست
کنجد و تخم خرفه
مراحل
25 دقیقه
طرز تهیه
اول مایه خمیر + آب ولرم + یک ق چ شکر رو باهم مخلوط کردم بعد روشو پوشوندم گذاشتم تا عمل بیاد حدودا بین 3 الی 5 دقیقه طول میکشه تا پف کنه.تا خمیر مایه عمل بیاد تو یه ظرفی تخم مرغ و نصف پیمانه شکر و هل رو با همزن زدم تا جایی ک کرم رنگ شد بعد شیر و روغن رو اضافه کردم خوب ک همزده شد خمیر مایه عمل اومده رو میریزیم بعدشم آرد + نمک که باهم مخلوط شده بود رو کم کم و بتدریج اضافه کردم تا جایی که خمیر دیگه بدست نچسبه ولی در عین حال کمی چسبنده ست که با ورز دادن درست میشه.
حدود 10 الی 15 دقیقه ورز دادم بعد ظرفمو کمی چرب کردم روی خمیرو پوشوندم و 2 ساعت بهش زمان دادم ک حجمش دو برابر بشه بعد خمیر رو به ضخامت یک سانت باز کردم (چونه های 250 گرمی) و نقش انداختم و دوباره روشو پوشوندم و 25 دقیقه زمان استراحت دادم بعدم رومال کردمو دوای نون رو ریختمو در فر با درجه 190 به مدت 25 دقیقه پختم 😇😊
طرز تهیه نان شیرمال صنعتی
طرز پخت نان شیرمال خانگی پنبه ای و خوشمزه
آموزش تصویری روش پخت نان شیرمال خانگی
نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون را می تونین در وعده صبحانه یا میان وعده میل کرده یا در ماه رمضان در وعده سحر و افطار سرو کنید. اگر نان شیرمالی با بافت بسیار نرم و پنبه ای میخواین با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان شیرمال خانگی
کره 5٠گرم، میتونید از روغن جامد خانگی هم استفاده کنید
پودر خمیر مایه یک قاشق غذا خوری
شیر یک لیوان
تخم مرغ ٢ عدد
سه تا چهار لیوان آرد
شکر ٧ قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
دستور تهیه نان شیرمال خانگی :
شیر را گرم کرده طوری که انگشتمان نسوزد بعد با خمیر مایه و یک ق غ شکر کمی مخلوط میکنیم و در آن را میگذاریم تا خمیر مایه پف کند به مدت ده دقیقه
سپس تخم مرغ ها، باقی مانده ی شکر، کره نرم شده و نصف قاشق چایخوری نمک و کمی آرد الک شده را به همراه شیر با همزن دستی کمی مخلوط میکنیم.
آرد را که سه بار الک کرده ایم، تا سه لیوان با خیال راحت کم کم به مواد اضافه کرده و ابتدا مواد را با قاشق سپس با دست شروع به ورز دادن میکنیم.
لیوان چهارم را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد، این قسمت خیلی مهمه اگر آرد زیاد اضافه کنید نُون حاصل بافت نرمی نخواهد داشت.
باید خمیر حاصل یک خمیر نرم وشلی باشد، اگه چسبنده بود دستتون را چرب کنید و خمیر را ورز دهید.
سپس ظرف مورد نظر راچرب کرده و خمیر را در آن قرار داده و روی آن را با سلفون می پوشونیم و داخل پارچه قرار می دهیم و به مدت یک و نیم ساعت در جای گرم استراحت می دهیم.
نکته: اگر خمیر تون سفت باشه پف خمیربیشتر طول میکشه وکیفیت نان خراب میشه
عکس پف خمیر نان شیرمال بعد از استراحت
پف خمیر را با ورز دادن میگیریم ،اگر کشمش یا گردو دوست دارید در این مرحله باید اضافه کنید.
در قالب مورد نظر کاغذ روغنی قرار داده ،خمیر را به اندازه های یکسان تقسیم کرده و با فاصله در قالب قرار میدهیم.
روی آن رامیپوشانیم وبه مدت نیم ساعت استراحت میدهیم سپس رو ی آن را رومال کرده (یک ق زعفران دم کرده+زرده ی تخم مرغ،یک ق روغن مایع در صورت تمایل یک ق عسل)و کنجد میپاشیم.
فر را با درجه ی ١٨٠گرم کرده ،داخل فر کأسه ی آب قرار دهید و قالب را در طبقه ی وسط فر به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار دهید،سپس گریل کنید.
بعد از پخت سریع از قالب در می آوریم و کاغذ روغنی را جدا میکنیم.
این نان بافت بسیار نرم و پنبه ایی دارد.
فیلم طرز تهیه نان شیرمال
طرز تهیه نان شیرمال بدون خمیر مایه
طرز تهیه نان شیرمال ساده
نوشته شده در
توسط سردبیر
دسته بندی ها:
- cooking
- آشپزی
- آشپزی ایرانی
- شیرینی پزی
- نان
نان شیرمال یا نان دَشتری نوعی نان سنتی در ایران است، شبیه نان فطیر که با شیر پخته می شود و به همین دلیل که خمیر آن با شیر تهیه و مالش داده می شود شیرمال می گویند. نان شیرمال در نواحی مختلف ایران دستور تهیه های متفاوتی دارد اما در این مطلب دستور تهیه ساده این نان را بیان کرده ایم.
مواد لازم :
زرده تخم مرغ 4 عدد
پودر شکر 3/4پیمانه
روغن مایع 1/3 پیمانه
پودر هل 1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری پر
شیر 1/2 پیمانه
گلاب 1/6 پیمانه
آرد سفید 300 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانه به میزان لازم
دستور تهیه :
زرده تخم مرغ، پودر شکر و هل را در ظرفی ریخته و با همزن خوب هم بزنید تا کرم رنگ و یکدست شود. سپس روغن مایع را اضافه کنید. بکینگ پودر را با آرد خوب مخلوط کنید و چند بار آرد را الک کنید. آرد را کم کم به مایه تخم مرغ اضافه کنید تا جائی که خمیر لطیفی به دست آید و خمیر بدست نچسبد. کف سینی فر را کمی آرد بپاشید. خمیر را به اندازه یک سانتی متر و قطر یک بشقاب میوه خوری با وردنه باز کنید و در سینی فر بچینید. روی آن ها را کمی زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده بمالید. در نهایت با چنگال چند سوراخ کوچک ایجاد نمایید و بوسیله قالب دلخواه روی نان را نقشی بیاندازید و روی آن ها کمی کنجد و سیاه هدانه بپاشید. خمیرها را بمدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده در حرارت 180 درجه سانتی گراد، در طبقه وسط قرار داده تا کاملا طلائی رنگ و پخته شود.
نکات :
بجای روغن مایع از کره آب کرده نیز می توانید استفاده کنید.
نان شیرمال دستور تهیه فراوانی دارد اما این دستور بدون استفاده از خمیر مایه و سریع تهیه می شود.
برای تزئین این نان به صورت دلخواه از تخم گشنیز نیز می توانید استفاده کنید.
اگر پودر هل در دسترس نبود از پودر وانیل نیز می شود استفاده کرد.
می توانید به خمیر نان شیرمال کمی کشمش یا گردو اضافه کنید تا نان خوشمزه تری بدست آید.
در هنگام روشن کردن و گرم کردن فر یک کاسه آب درون فر بگذارید تا رطوبت لازم برای پخت نان درون فر ایجاد شود و نان خشک نشود.
طرز تهیه نان شیرمال بدون فر
نان شیرمال سنتی خوشمزه + طرز تهیه نان شیرمال خانگی ساده بدون فر
نان شیرمال , طرز تهیه نان شیرمال خانگی ، نان شیرمال یکی از محصولات نان و شیرینی اصیل ایرانی است که به دلیل وجود مواد مغذی و مفید در آن بسیار خوش خوراک و محبوب می باشد. شما عزیزان می توانید به راحتی و با کمترین مواد ، در کمترین زمان ممکن نان شیرمال خانگی را حتی روی شعله اجاق منزلتان تهیه کنید. در ادامه این مطلب از آموزش آشپزی طرز تهیه نان شیرمال را مشاهده نمایید.
طرز تهیه نان شیرمال در منزل
نان شیرمال از جمله نان های معروف ایران است که در مناطق بسیاری پخت می شود. این نان شباهت بسیاری به نان فتیر دارد اما تفاوت اصلی این دو نان استفاده از شیر به جای آب در تهیه این نان است، و دقیقا به همین علت است که نامش شیرمال می باشد. ما در این پست قصد داریم روش تهیه این نان خوشمزه را برای شما خانه داران عزیز آموزش دهیم.
برای تهیه نان شیرمال خانگی ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:
طرز تهیه نان شیرمال خانگی خوشمزه
1) در ابتدا شکر و پودر خمیر مایه را با هم ترکیب کنید. 2 قاشق آب ولرم هم به آنها اضافه کنید. میزان شکر نصف قاشق باشد. بعد از ترکیب کردن اجازه دهید تا چند دقیقه به حال خود بماند.
2) کاسه ای بردارید و کره آب شده، شکر، شیر، کمی نمک، تخم مرغ و خمیر مایه آماده را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس به آرامی آرد را به آن اضافه کنید. باید خمیری نرم بدست آوریم. بعد از آن کشمش و یا گردو را هرکدام که علاقه دارید به دلخواه به خمیر اضافه کنید.
3) زمانی که حس کردید خمیر آماده شده است، آن را ورز دهید. اگر بیش از اندازه چسبناک شد کمی آرد به آن اضافه کنید. بعد از ورز دادن خمیر آن را چند ساعت استراحت دهید تا عمل بیاید. برای این منظور کاسه ای بردارید و درونش را چرب کنید و خمیر را کف آن بگذارید.
4) بعد از چند ساعت خمیر را بردارید و به چندین قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس 3 قسمت از خمیر را به شکل هایی که دوست دارید؛ مثلا حیوانات، یا اشکال هندسی و یا حتی گل ببافید. می توانید در صورت تمایل ، وسط خمیر مقداری پوره خرما قرار دهید تا خوشمزه تر شود.
5) جهت مواد رومال کافی است کمی کره آب شده و همینطور 1 عدد زرده تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و با استفاده از قلمو روی خمیرها بمالید. اگر به کنجد علاقمند هستید قدری از آن هم می توانید استفاده کنید. حال که خمیر آماده شد آن را درون سینی گذاشته و به مدت 1 دقیقه استراحت دهید.
6) بعد از این زمان سینی را داخل فر بگذارید. ( دمای فر 180 درجه سانتی گراد باشد ) 15 دقیقه کفایت می کند. در آخر کار به مدت 2 دقیقه می توانید گریل بالا را روشن کرده تا روی نان طلایی رنگ شود. هنگام روشن کردن فر کاسه آبی داخل فر قرار دهید تا با گرم شدن فر رطوبت کافی برای پخت نان شیرمال فراهم شود و خشک نشوند. بعد از خنک شدن می توانید نان را سرو کنید.
منبع: mhy777.blog.ir