به یکی از میوه های خوشبو و خوش طعمی است که در فصل پاییز به وفور یافت میشود و طرفداران مخصوص به خود را دارد. اگر شما هم از طرفداران این میوه خوش عطر و خوشمزه هستید میتوانید مربای آن را تهیه کرده و برای وعده صبحانه میل کنید و یا از آن برای تهیه کیک استفاده نمایید.
مواد لازم برای تهیه مربای به :
- شکر: ۲ کیلو
- به : ۳ کیلو
- دانه هل: 1 ق س
- آب: به میزان لازم
- آب لیمو ترش: 1/2 فنجان
طرز تهیه مربای به:
ابتدا به ها را شسته و پوست بگیرید سپس آن را قاچ کرده و دانه و قسمت های اضافی اش را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید. بعد از خرد کردن مجدد شسته و بگذارید تا ابش برود.
به های خرد شده را در قابلمه مناسبی ریخته و لابه لای آن شکر بپاشید و چند ساعت کنار بگذارید تا آب بیاندازد.
حالا قابلمه را روی حرارت قرار داده و آب دانه هل را اضافه کنید و بگذارید تا با شعله ملایم و با درب بسته بجوشد و به قوام برسد.
بعد از اینکه مربا غلیظ شد و به رنگ دلخواهتان رسید آب لیمو ترش را افزوده و شعله را خاموش کنید.
پس از پخت اجازه دهید مربا خنک شود و آن ها را در ظروف شیشه ای تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.
نکات مهم :
- اگر میخواهید مربای خوشرنگی داشته باشید توصیه ما این است که از ظرف مسی برای این کار استفاده کنید.
- میتوانید دانه های به را نیز هنگام پخت به آن اضافه کنید تا مربای غلیظ تری داشته باشید اما در پایان کار باید آن ها را جدا کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از چوب دارچین به جای هل استفاده کنید.
- میزان شکر بسته یه ذائقه شما میتواند کم یا زیاد شود.
- دانه های هل را نکوبید و درسته استفاده کنید.
خواص به:
- مصرف به در دوران برای جلوگیری از سقط جنین مفید است.
- به برای درمان سرفههای خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا موثر است.
- به برای درمان سردردهای مزمن و التهابهای مختلف موثر است.
- خوردن به موجب خوشبو شدن دهان میشود.