به یکی از میوه های خوشبو و خوش طعمی است که در فصل پاییز به وفور یافت می‌شود و طرفداران مخصوص به خود را دارد. اگر شما هم از طرفداران این میوه خوش عطر و خوشمزه هستید میتوانید مربای آن را تهیه کرده و برای وعده صبحانه میل کنید و یا از آن برای تهیه کیک استفاده نمایید.

 

مواد لازم برای تهیه مربای به :

  • شکر: ۲ کیلو 
  • به : ۳ کیلو 
  • دانه هل: 1 ق س
  • آب: به میزان لازم
  •  آب لیمو ترش: 1/2 فنجان

طرز تهیه مربای به:

ابتدا به ها را شسته و پوست بگیرید سپس آن را قاچ کرده و دانه و قسمت های اضافی اش را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید. بعد از خرد کردن مجدد شسته و بگذارید تا ابش برود.

به های خرد شده را در قابلمه مناسبی ریخته و لابه لای آن شکر بپاشید و چند ساعت کنار بگذارید تا آب بیاندازد.

حالا قابلمه را روی حرارت قرار داده و آب دانه هل را اضافه کنید و بگذارید تا با شعله ملایم و با درب بسته بجوشد و به قوام برسد.

بعد از اینکه مربا غلیظ شد و به رنگ دلخواهتان رسید آب لیمو ترش را افزوده و شعله را خاموش کنید.

پس از پخت اجازه دهید مربا خنک شود و آن ها را در ظروف شیشه ای تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

 

نکات مهم :

  1. اگر میخواهید مربای خوشرنگی داشته باشید توصیه ما این است که از ظرف مسی برای این کار استفاده کنید.
  2. می‌توانید دانه های به را نیز هنگام پخت به آن اضافه کنید تا مربای غلیظ تری داشته باشید اما در پایان کار باید آن ها را جدا کنید.
  3. در صورت تمایل میتوانید از چوب دارچین به جای هل استفاده کنید.
  4. میزان شکر بسته یه ذائقه شما میتواند کم یا زیاد شود.
  5. دانه های هل را نکوبید و درسته استفاده کنید.

 

خواص به:

  • مصرف به در دوران برای جلوگیری از سقط جنین مفید است.
  • به برای درمان سرفه‌های خشک، سینه درد، تب و گرفتگی صدا موثر است.
  • به برای درمان سردردهای مزمن و التهاب‌های مختلف موثر است.
  • خوردن به موجب خوشبو شدن دهان میشود.