خورش کرفس یکی از خورش های مجلسی و خوشمزه ای است که از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد اما عطر و مزه آن ها با هم متفاوت است. این خورش خوشمزه و پر خواص را میتوانید به راحتی در منزل تهیه کرده و با یک پلوی ساده به عنوان یک وعده کامل سرو کنید.
مواد مورد نیاز:
- کرفس : 300 گرم
- گوشت قرمز : 300 گرم
- نعنا : 3قاشق غذاخوری
- جعفری : 3 قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی : 1 ق م
- پیاز : 1 عدد
- لیمو عمانی : 4 عدد اختیاری
- نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- آبغوره : یک و نیم پیمانه
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی:
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا کرفس را پاک کرده و ساقه و برگ آن را جدا کنید، ساقه کرفس را در اندازه های یک سانتی خرد کرده و بشویید.
حالا پیاز را خرد کرده و کمی تفت دهید تا طلایی شود، زردچوبه و فلفل بزنید و مجدد تفت دهید.
در ادامه ساقه کرفس را افزوده و با پیاز تفت دهید ، در ادامه گوشت را خرد کرده و اضافه کنید و با کرفس و پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا کرفس و گوشت با هم بپزند.
در این میان برگ های کرفس را همراه با جعفری و نعنا خرد کنید و داخل ماهیتابه ای بریزید و به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت بدهید و به گوشتتان اضافه کنید.
در این مرحله نمک لیمو عمانی، آبغوره و رب گوجه فرنگی را به گوشت و سبزی هایتان بیافزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد کامل با یکدیگر ترکیب شوند.
شعله گاز را کم کنید تا خورشت با حرارت کم به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد.
نکات:
- اگر نعنا و جعفری تازه ندارید می توانید از هر کدام یک قاشق غذا خوری سبزی خشک استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن خورشت لیمو عمانی ها را قبل داخل کمی آب خیس کنید و بگذارید بماند تا پوست آن کمی نرم شود. سپس با استفاده از چنگال آن را سوراخ کنید بعد به مواد اضافه کنید.
خواص کرفس:
- خوردن کرفس بوی بد دهان را از بین میبرد.
- نوشیدن آب کرفس برای رفع بی خوابی مفید است.
- کرفس برای درمان درد های معده، فشار خون بالا و یبوست مفید است.
- مصرف کرفس برای درمان آرتروز، رماتیسم و ناراحتی های اعصاب مفید است.
- خوردن کرفس موجب از بین رفتن عفونت های مجاری ادراری میشود.