استانبولی پلو یک نوع پلوی مخلوط و خوشمزه است که معمولا در همه خانه ها طبخ میشود.که البته این غذای خوش رنگ و بو داری اصول و قوانین خاصی است که باید به دقت رعایت شود تا بتوان آن را چندین برابر خوشمزه تر تهیه کنید.
استانبولی پلو طرز تهیه بسیار آسانی دارد و غذای مناسبی برای افراد گیاهخوار و گوشتخوار میباشد.این پلوی مخلوط در واقعه همان گوجه پلوست و فقط باید با برنج و گوجه فرنگی درست شود ولی شما میتوانید با انواع گوشت مرغ،گوشت تکه ای و یا گوشت چرخ کرده درست کنید.
مواد لازم برای درست کردن استانبولی پلو:
گوشت مغز ران بدون استخوان :750گرم
برنج :یک کیلو
رب گوجه فرنگی :یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی:سه کیلو
پیاز سرخ کرده :3 تا 4 قاشق سوپخوری
روغن :100 تا 150گرم
نمک و فلفل :به مقدار کافی
طرز تهیه استانبولی پلو:
برنج را تمیز کنید و با آب ولرم چند بار بشویید.
گوجه فرنگی ها را بشویید و آب آن را بگیرد و روی برنج بریزید به حدی آب آب گوجه به اندازه 4 انگشت از سطح برنج بالاتر به ایستد. اگر آب گوجه ها به اندازه کافی نبود مقداری آب معمولی به آن اضافه کنید.کمی هم نمک داخل آن بریزید تا مزه بگیرد.
چون برنج به صورت کته درست میشود باید در میزان ریختن نمک دقت کنید.
3 تا 4 قاشق روغن هم داخل آب برنج بریزد و بگذارید تا برنج یکی دو ساعتی خیس بخورد. گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید .
بعد داخل تابه ای گوشت را به همراه پیار سرخ شده تفت دهید، تا جایی که آب گوشت کشیده شود.
بعد به گوشت تفت داده شده 2 تا 3 لیوان آب اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا گوشت خوب پخته شود. بعد از اینکه گوشت کاملا پخته شد به آن مقداری نمک و رب اضافه کنید و بگذارید تا آب آن کاملا تبخیر شود. بعد از آماده شدن گوشت و یا در اواخر پخت آن برنج را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و آب آن تبخیر شود. اگر احساس کردید که آب برنج کم است و مغز برنج کمی خام است به آن یکی دو پیمانه آب یا آب گوجه فرنگی اضافه کنید.در حین تمام شدن آب برنج میتوانید گوشت ها را بدون هیچ آبی داخل برنج بریزید و کمی هم بزنید تا با برنج مخلوط شود. بعد استانبولی پلو را با حرارت کم دم کنید و برای اینکه ته دیگ آن بخاطر آب گوجه نسوزد از شعله پخش کن استفاده کنید.بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت استانبولی پلو کاملا آماده سرو است.
منبع:cooktab