آش رشته یکی از آش های معروف و پرطرفدار در ایران می باشد که علاوه بر خوشمزگی خیلی هم مقوی است و به عنوان نذری در ماه رمضان و ماه محرم طبخ می شود.
سبزیجات متنوع و حبوباتی که در این آش وجود دارد خواص ،بی نظیری دارند و همه آنهادر کنار هم طعم لذیذی به آش رشته می دهند. ، پس با بخش آشپزخانه نمناک همراه شوید و نحوه طبخ این آش پر خاصیت را بیاموزید.
طرز تهیه کامل آش رشته
مرحله اول :
نخود و لوبیا ها را حتما قبل از پخت 12 ساعت در آب خیس دهید. و چند بار هم آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات کاهش یابد.
عدس را هم جداگانه در ظرف دیگری خیس دهید.
مرحله دوم :
پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.
مرحله سوم :
نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم.
یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.
مرحله چهارم :
مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو و آب گیری خرد میکنیم.
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.
مرحله پنجم :
بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
- برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.
مرحله ششم :
عدس و سبزی را با هم مخلوط کنید و یک ساعت زمان بدهید تا پخته شود سپس لوبیا ها را به آن اضافه میکنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید.
بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
مرحله هفتم :
بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.
مرحله هشتم :
بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و کمی هم میزنیم.
مرحله نهم :
در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید در داخل آن میریزیم.
باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.
در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.
مرحله نهایی :
دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.
و بعد از30 دقیقه که آش جا افتاده و کاملا غلیظ شد و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.میتوانید حرارت را خاموش کنید.
برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
عکس نهایی آش رشته
همچنین بخوانید:
طرز تهیه دو نوع “خمیر پیتزا” خانگی حرفه ای و خوش طعم
“سوپ جو” : خانگی و به سبک رستوران ها درست کنید
دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”
نکات پخت آش رشته :
- برای تهیه آش رشته باید از قابلمه های بزرگ استفاده کنید تا هم راحت تر پخته شود و هم رشته ها بهم نچسبند.
- سبزی آش باید درشتر خرد شود و ساقه آن جدا شود
- بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
- سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
- حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
- روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
- کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
- از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
- تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.
- برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
- مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
- در صورت استفاده از آب قلم در آش میزان کره یا روغن را کمتر کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش رشته
آش رشته جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش رشته را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .