باقلوا یکی از شیرینی های لذیذ و خوشمزه میباشد که در ایران، ترکیه و برخی کشورهای عربی تهیه و سرو میشود. این شیرینی خوشمزه پایه خمیری داشته و با مغزیجات پر میشود و طعم بسیار لذیذی دارد.

 

 

 

مواد لازم برای باقلوا:

  • بادام پوست گرفته چرخ کرده : نیم کیلو
  • خاکه قند : 250 گرم
  • زرده تخم مرغ : 2 عدد
  • شیر : 1 استکان
  • روغن آبکرده : دو قاشق سوپخوری
  • پکینگ پودر : 1/2 قاشق مرباخوری
  • آرد:  150 تا 200 گرم
  • شکر : نیم کیلو
  • گلاب : نصف پیمانه
  • آب : 1 و نیم پیمانه
  • هل کوبیده الک کرده نرم : یک قاشق سوپخوری سرخالی

 

طرز تهیه باقلوای مجلسی:

ابتدا شیر ، روغن و زرده تخم مرغ را در ظرفی مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و کم کم به موادتان اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

خمیر را با دست ورز دهید و اگر چسبنده بود کمی آرد اضافه کنید سپس آن را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و 2 تا  3ساعت کنار بگذارید تا ور آید.

در این میان مایه بادام و قند و هل کوبیده را مخلوط کنید.

بعد از سپری شدن زمان گفته شده خمیر را از کیسه فریزر درآورده و روی یک سطح آردپاشی شده قرار دهید  و از خمیر گلوله ای به اندازه یک لیمو  بر دارید و روی سطح آرد پاشی شده تان بگذارید و خمیر را با وردنه نازک تا حدی که ممکن است باز کنید. و آن را به شکل مستطیل منظم و اندازه قالبتان درآورید.

خمیر را داخل قالب پهن کرده و باقی خمیرها را به همین روش آماده  کنید، سپس جعبه را با مایه ی آماده شده از بادام و قند پرکنید و با کمک گرفتن از  پشت قاشق مایه را فشار دهید تا کاملا سفت و صاف شود.

کمی گلاب با دست روی بادام و قند بپاشید و دو تا چهار ورق لواش به روشی که گفته ایم  روی جعبه بی اندازید.

باقلوا را با کارد بصورت لوزی یا چهارگوش ببرید این کار کاملا سلیقه ای می باشد.

 150 گرم روغن آب کرده جرم گرفته را داغ کنید و به تناسب روی جعبه ها قرار دهید و جعبه ها را داخل سینی فر بچینید و سینی را روی پنجره اول فر بطرف پایین با حرارت 300 درجه می گذاریم تا یک ربع الی 20 دقیقه بماند و تا روی باقلوا کمی طلایی رنگ شود.

در این میان شربت باقلوا را به شکل زیر آماده کنید:

شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و دانه های شکر حل شود و شربت قوام آید سپس گلاب را به مواد اضافه کنیدو بگذارید تا چند جوش بزند بعد از آن  شربت را از صافی رد کنید.

بعد از 20 دقیقه سینی باقلوا را از فر بیرون بیاورید بعد از اینکه سرد شد روی جعبه ها را به اندازه مناسب از شربت آماده شده بریزید.

 

نکته:

شربت باقلوا را یک مرتبه روی باقلوا نریزید. بهتر است شربت را به دفعات روی باقلوا ریخت تا باقلوا زیاد خمیر نشود.

 

خواص شیر:

از آنجایی که شیر یکی از مواد لازم در دستور بالا بوده است لازم دیدیم به ذکر چند خاصیت از این ماده مغذی بپردازیم.

  1. مصرف شیر موجب سلامت قلب میشود.
  2. خوردن شیر استرس را کاهش می دهد.
  3. مصرف منظم شیر برای درمان خشکی پوست مفید است.
  4. خوردن شیر موجب کنترل اشتها شده، از این رو برای لاغری و کاهش وزن مناسب است.