کوکوی سبزی از محبوب ترین نوع کوکو ها میباشد. مواد اصلی تشکیل دهنده این کوکو تخم مرغ و سبزهای معطرمی باشد. در برخی مناطق به کوکو سبزی باقلا نیز اضافه می کنند. 

 

مواد لازم کوکو سبزی

  • تخم مرغ : 2 عدد
  • سبزی کوکو : نیم کیلو
  • زرشک : 1 ق س
  • گردو : 2 ق غ
  • نمک و فلفل سیاه : به اندازه کافی
  • روغن مایع : به اندازه کافی
  • زردچوبه : به اندازه کافی

 

طرز تهیه کوکو سبزی:

سبزی کوکو را از قبل پاک کرده و خوب بشویید و بگذارید تا آبش کاملا برود سپس خردش کنید. اگر از سبزی خرد شده منجمد استفاده میکنید آن را از قبل از فریزر خارج کنید تا یخش آب شود.

حالا سبزی را داخل کاسه بزرگی بریزید ، تخم مرغ ها را روی آن بشکنید و ادویه ها را اضافه کنید و با کمک یک چنگال آن ها را هم بزنید. 

در ادامه گردو و زرشک را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. در مرحله بعد یک تابه بزرگ بردارید و مقدار کمی روغن مایع درونش بریزید تا داغ شود.

مایه کوکوی سبزی را کف تابه بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. بعد از اینکه قسمت زیرین کوکو سبزی کاملا برشته شد آن را بر گردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

بعد از اینکه دو طرف کوکو سرخ شد آن را در دیس بکشید و با گوجه فرنگی ، پیاز سفید ، لیمو و خیارشور سرو کنید. 

 

 

نکات:

  • کوکو سبزی را میتوانید با نان سنگک و مخلفات سرو کنید و یا اگر دوست داشتید با شوید پلو میل کنید.
  • سبزی کوک شامل: گشنیز، ریحان ، ترخون، پیازچه، تره ، جعفری و شوید میباشد.
  • برخی افراد برای رنگ دهی بیشتر به  کوکو به آن جوش شیرین اضافه می کنند اما ما توصیه می کنیم که این کار را نکنید زیرا می تواند برای بدن شما زیان آور باشد.
  • در برخی موارد هنگام برگرداندن کوکو سبزی متوجه چسبیدن کوکو به تابه می شوید که هنگام برگرداندن ، کوکو خرد می شود. برای جلوگیری از این مشکل باید بگذارید تا روغن کاملا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید.
  • سعی کنید کوکوها را تا حدی سرخ نمایید که روغن نسوزد و کوکو طعم روغن سوخته نگیرد.

 

خواص شوید:

  1. مصرف شوید از به وجود آمدن گاز بیش از اندازه در معده جلوگیری می کند.
  2. خوردن شوید موجب هضم آسان غذا میشود.
  3. شوید منبع خوبی از کلسیم بوده و مصرف آن از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
  4. شوید اثرات آرام بخش داشته و به افراد کمک می کند خواب خوبی داشته باشند.