سوپ جو یکی از انواع پیش غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفداری است که در اغلب رستوران ها تهیه و سرو میشود. درست کردن این سوپ خوشمزه خیلی آسان بوده و در زمان کوتاهی آماده میشود. در ادامه با  آشپزی همراه باشید تا با طرز تهیه سوپ جو و نکات آن آشنا شوید.

 

مواد لازم سوپ جو:

  • سینه مرغ: نصف یک سینه کامل
  • جو پوست کنده: ۱ پیمانه 
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • هویج : ۲ عدد
  • جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه سوپ جو:

برای درست کردن این سوپ خوشمزه و مقوی جو را از قبل شسته و چند ساعت در آب بخیسانید، سپس آن را با چند لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.

در این میان سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب ، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید تا بپزد سپس آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید.

در مرحله بعد  یک عدد پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با روغن تفت دهید تا سبک شود ، سپس هویج را خرد کرده و اضافه کنید و با پیاز تفت دهید.

سینه مرغ را به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید و تفت دهید تا سینه مرغ کمی سرخ شود. در مرحله بعد جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریع تر به جوش بیاید.

پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ رب گوجه فرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت می دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.

پس از سرخ شدن رب آنرا با نصف لیوان آب جوش مخلوط می کنیم تا یکدست شود سپس به سوپ اضافه می کنیم. در ۱۵ دقیقه پایانی نمک سوپ را اندازه می کنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در همین مرحله جعفری خرد شده را هم اضافه می کنیم

و دیگر درب قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند. می توانید کمی از جعفری را برای تزیین روی سوپ نگه دارید. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری می ریزیم و به همراه آبلیمو یا لیمو ترش تازه سرو می کنیم.

 

 

خواص جو:

  • مصرف جو موجب کاهش وزن و لاغری میشود.
  • جو موجب تقویت استخوان ها و دندان های سالم میشود.
  • جو سرشار از فیبر بوده و کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
  • جو موجب سم زدایی بدن میشود و سلول های سرطانی و رادیکال های آزاد بدن را از بین می برد.
  • مصرف جو التهابات بدن را از بین میبرد و درد مربوط به تورم و التهاب مفاصل یا آرتروز را کاهش می دهد.