طرز تهیه فلافل

فلافل از جمله غذاهایی خوشمزه و پرطرفدار است که بیشتر به صورت ساندویچی سرو می شود و انواع سس ها بخصو.ص سس خردل و ترشی انبه طعم بی نظیری میگیرد و میتوان گفت غذای سالمی است به مدل های مختلفی سرو می شود.

طرز تهیه فلافل آبادانی اصل و ترفند های خوشمزه ترشد آن

فلافل نه تنها در بین کودکان و نوجوانان بلکه در میان بزرگسالان هم محبوبیت دارد .فلافل از نخود تهیه میشود و میدانید که در میان حبوبات بسیار مقوی است.

فلافل جزو غذاهای ارزان و سریع است که در قالب ساندویچ سرو می شود. با ما همراه شوید و با طرز تهیه فلافل خوشمزه و خوش طعم ابادانی آشنا شوید.

مواد مورد نیاز برای تهیه فلافل

  • نخود :۱ کیلو
  • جعفری :۱۰۰ گرم
  • پیاز :۱ عدد
  • سیر :۱ بوته
  • فلفل سیاه و سفید :۲/۳ ق
  • نمک :به میزان لازم
  • ادویه :به میزان لازم
  • ادویه مخصوص فلافل ( زیره ،گشنیز ، زردچوبه و ادویه های مختلف )
  • سس انبه :به میزان دلخواه
  • روغن ترجیحا کنجد :به میزان لازم

طرز تهیه فلافل

برای شروع ابتدا باید نخود را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و در حین خیس کردن چند بار آب آن را عوض کنید و به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن بریزید و میکس کنید.

نخود فلافل

ترکیب نخود و سیر در فلافل

اضافه کردن پیاز و سیر به مواد فلافل

وقتی خمیر آماده شد . نمک ، فلفل و ادویه های لازم را بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.

اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.

وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.

سرخ کردن فلافل

سرخ کردن فلافل

دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.

طرز تهیه فلافل آبادانی

درست کردن فلافل خوشمزه آبادانی

بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .

طرز تهیه فلافل آبادانی

آماده شدن فلافل برای خوردن ساندویچی دلچسپ

فلافل های آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.

دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر ۱ قاشق پودر انبه باید ۶ برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم .

آموزش فلافل

آموزش کامل برای درست کردن فلافل جا افتاده

طرز تهیه فلافل در فر

فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید).برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید . اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند میتوانید آنها را چند ساعتی در یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه کله پاچه خوشمزه در خانه

آموزش بهترین روش هسته گیری آلبالو در خانه

طرز تهیه نان شیر مال عالی

با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحتتر پخته شوند .بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت ۱۰ دقیقه بپزند. سپس آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند. میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است.و اگر بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.

مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.

نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها

  • پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چیشده شدی شما را بسیار دلچسپ تر کند.
  •  اگر دوست دارید فلافل تردد تری داشته باشید پیشنهاد میکنیم که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
  •  هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.
  • چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.

نکات تکمیلی در مورد فلافل

فلافل جزو ساندویچ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
فلافل را می توانید در وعده نهار – میان وعده – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .