طرز تهیه “کله پاچه” خانگی

کله پاچه که از صبحانه های مقو محسوب میشود دارای چربی بالایی است که توصیه می شود در مقدار خوردن آن دقت کنید و حتما آن را با آب لیمو میل کنید.

کله پاچه خانگی

روش پخت کله پاچه

مواد مورد نیاز برای پختن کله پاچه:

  • کله پاچه گوسفند 1 دست
  • نخود 100 گرم
  • پیاز 2 عدد درشت
  • آب ا لیتر یا بیشتر
  • زرد چوبه 1 ق چ
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه کله پارچه خانگی:

برای پخت کله پاچه ابتدا باید نخود را از شب قبل در آب خیس دهید و طی آن چندین بار آب نخود را عوض کنید تا به این شکل نفخ نخود گرفته شود.

کله پاچه پاک شده را داخل قابلمه مناسبی قرار دهید و تا جایی که نصف کله داخل آب باشد ، داخل قابلمه آب سرد بریزید.سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد .

در حین جوشیدن کف های روی آب را جمع کنید.بعد پیازها را پوست گرفته و چهار قاچ کنید و داخل قابلمه بیاندازید.

طبخ کله پاچه

سپس نخود های خیس خورده شده را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته شود.در دقیقه های پایانی پخت کله پاچه میتوانید مقداری نمک را به آن اضافه کنید. و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.

“سوپ جو” : خانگی و به سبک رستوران ها درست کنید

دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خوشمزه و راحت

نکات مهم درباره طبخ کله پاچه:

  • استفاده از نخود برای کله پاچه اختیاری است ولی توصیه می شود که نخود اضافه شود زیرا آبگوشت آن خوشمزه تر می شود، در ضمن نخود بوی کله پاچه را از بین می برد.
  • می توانید کله پاچه را به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
  • در صورت تمایل می توانید لیموعمانی در آخر پخت اضافه کنید.
  • در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.

نکات تکمیلی در مورد کله پاچه

کله پاچه جزو غذای محلی - سایر میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
کله پاچه را می توانید در وعده صبحانه - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

نکاتی درباره خوردن کله پاچه:

  • خوردن آب کله پاچه موجب تقویت مفاصل و استخوان ها شده و از این رو از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
  • کنند.
  • توصیه میشود هنگام سرو کله پاچه از آب لیمو، زیره ، گلپر و دارچین استفاده کنید تا از بروز چربی خون و مشکلاتی از این دست جلوگیری شود.
  • هرگز در کنار کله پاچه از مواد سرد مثل ماست و دوغ استفاده نکنید.
  • خوردن مفز گوسفند که حاوی مقدار زیادی چربی است برای افراد با مشکلات قلبی و مغزی توصیه نمیشود.
  • از آن جایی که این غذا بسیار چرب است ممکن است برای افرادی که دارای بیماری های قلبی، کبد چرب و چربی خون بالا هستند مشکلات زیادی ایجاد کند و برای سلامتی آن ها مضر باشد پس توصیه میکنیم این افراد از خوردن کله پاچه اجتناب کنند.

منبع : laziz.blog