خورشت بادمجان یکی از خورش های خوشمزه و سنتی و اصیل ایرانی است که طعم و عطر بی نظیر آن هر کسی را عاشق خود می کند. این خورش معمولا با گوشت قرمز تهیه میشود ولی برخی آن را با گوشت مرغ هم درست میکنند که هر دو نوع طعم خاص خودش را دارد.

 

مواد لازم برای تهیه خورش بادمجان:

  • گوشت بی استخوان : نیم کیلو
  • بادمجان قلمی :7 عدد
  • غوره :   نصف استکان
  • گوجه : 2 عدد
  • پیاز : 1 عدد
  • فلفل سبز قلمی : 3-4 عدد 
  • زعفران دم کرده : نصف استکان
  • نمک، زردچوبه، فلفل :  به مقدار لازم
  • آبغوره : 1 استکان

 

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی :

برای تهیه این خورش ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید سپس پیاز را پوست گرفته و روی گوشت خرد کنیدف حالا کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار داده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و پیاز کمی پخته و بخار کند.

بعد از اینکه آب گوشت و پیاز تبخیر شد درب قابلمه را برداشته و خوب تفت دهید تا پیاز و گوشت سرخ شوند سپس زردچوبه و فلفل بزنید و  8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و بگذارید گوشت به مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید که گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد.

در این میان بادمجان ها را پوست گرفته و در روغن سرخ کنید، بعد از اینکه گوشت بخوبی پخته شد رب را با کمی روغن در تابه کوچکی سرخ کرده و به خورش اضافه کنید سپس آبغوره، غوره و نمک را هم بیافزایید.

بعد از 10 دقیقه بادمجان ها را روی خورش بچینید و فلفل سبز را نیز روی بادمجان ها قرار بدهید و حرارت گاز را کمی بالا ببرید تا آب خورشت بجوشد.

هنگامی که آب خورشت به جوش رسید نیمی از زعفران دم کرده را روی خورشتتان بریزید،و درب قابلمه را ببنید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد و زعفران به خورد مواد برود.

در 10 دقیقه آخر طبخ خورشتتان ، گوجه را به دونیم تقسیم کنید و برش بزنید سپس در تابه ای با در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند بعد گوجه ها را روی بادمجان هایتان بچینید و باقیمانده زعفران را روی خورش بریزید.

درب قابلمه را مجددا ببندید و حرارت را کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کند و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

نکات :

  • میتوانید به جای گوشت از مرغ در این غذا استفاده کنید.
  • هنگام خرد کردن گوشت بهتر است قطعات گوشت را درشت تر از حد معمول خرد کنید.
  • معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره است که مقدار آن به نوع سلیقه غذایی خانواده بستگی دارد.
  • در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید غوره را از ترکیب مواد حذف کنید.
  • به دلخواه خودتان می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید.

 

روش گرفتن تلخی بادمجان:
قبل از اینکه بادمجان ها را سرخ کنید آن ها را پوست گرفته و ورقه ای  برش بزنید و اگر تخم زیادی داشت آن ها را خارج کنید.سپس روی بادمجان ها نمک بپاشید و آن ها را روی یک دستمال کاغذی داخل یک سینی بچینید و زیر آفتاب بگذارید تا یکی دو ساعت بماند. بعد از این مدت زمان بادمجان‌ها را فشار دهید تا تلخی آن کاملا گرفته شود، با این روش هم تلخی بادمجان ها از بین رفته و هم اینکه برای سرخ کردن بادمجان ها روغن زیاید مصرف نمیشود.