خورش کرفس یکی از خورش های مجلسی و خوشمزه ای است که از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد اما عطر و مزه آن ها با هم متفاوت است. این خورش خوشمزه و پر خواص را میتوانید به راحتی در منزل تهیه کرده و با یک پلوی ساده به عنوان یک وعده کامل سرو کنید.

طرز تهیه خورش کرفس خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

مواد مورد نیاز:

  • کرفس : 300 گرم
  • گوشت قرمز : 300 گرم
  • نعنا : 3قاشق غذاخوری
  • جعفری : 3 قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی : 1 ق م
  • پیاز : 1 عدد 
  • لیمو عمانی : 4 عدد اختیاری
  • نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
  • آبغوره : یک و نیم پیمانه

 

طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی:

برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا کرفس را پاک کرده و ساقه و برگ آن را جدا کنید، ساقه کرفس را در اندازه های یک سانتی خرد کرده و بشویید.

حالا پیاز را خرد کرده و کمی تفت دهید تا طلایی شود، زردچوبه و فلفل بزنید و مجدد تفت دهید.

در ادامه ساقه کرفس را افزوده و با پیاز تفت دهید ، در ادامه گوشت را خرد کرده و اضافه کنید و با کرفس و پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا کرفس و گوشت با هم بپزند.

در این میان برگ های کرفس را همراه با جعفری و نعنا خرد کنید و داخل ماهیتابه ای بریزید و به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت بدهید و به گوشتتان اضافه کنید.

در این مرحله نمک لیمو عمانی، آبغوره و رب گوجه فرنگی را به گوشت و سبزی هایتان بیافزایید و خوب هم بزنید تا همه مواد کامل با یکدیگر ترکیب شوند.

شعله گاز را کم کنید تا خورشت با حرارت کم به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد.

 

نکات:

  • اگر نعنا و جعفری تازه ندارید می توانید از هر کدام یک قاشق غذا خوری سبزی خشک استفاده کنید.
  • برای خوش طعم شدن خورشت لیمو عمانی ها را قبل داخل کمی آب خیس کنید و بگذارید بماند تا پوست آن کمی نرم شود. سپس با استفاده از چنگال آن را سوراخ کنید بعد به مواد اضافه کنید.

 

خواص کرفس:

  1. خوردن کرفس بوی بد دهان را از بین میبرد.
  2. نوشیدن آب کرفس برای رفع بی خوابی مفید است. 
  3. کرفس برای درمان درد های معده، فشار خون بالا و یبوست مفید است.
  4. مصرف کرفس برای درمان آرتروز، رماتیسم و ناراحتی های اعصاب مفید است. 
  5. خوردن کرفس موجب از بین رفتن عفونت های مجاری ادراری میشود.