طرز تهیه استیک با سس قارچ؛ قدم به قدم

استیک یکی از غذاهای گوشتی خوشمزه‌ است که برخلاف تصورات به نظر میرسد درست کردن آن کار راحتی نباشد.

درصورتی که روش تهیه استیک گوشت بسیار ساده‌ و راحت است و فقط کافی است در تهیه آن، یک سری نکات را رعایت کنید تا بتوانید یک استیک خوش‌طعم و بی نظیر را خودتان در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه استیک با سس قارچ

مواد اولیه مقدار
تکه های گوشت استیک ۱۵۰ الی ۲۵۰ گرم
شیر ۱/۲ پیمانه
آرد ۱/۲ قاشق غذاخوری
کره ۲۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
سیر رنده شده ۱/۲ قاشق مربا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
 

مراحل طرز تهیه استیک با سس قارچ

گوشت تازه استیک را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا بماند و به اصطلاح بیات شود. فرقی نمی کند استیک با گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله باشد.

بعد گوشت را در اندازه حدود ۱۵ در ۲۰ و با قطر ۳ سانتی متر برش بزنید.

سپس به دو طرف گوشت مقداری نمک بزنید و بگذارید تا نیم ساعت بماند.

بعد از آن باید تابه را روی حرارت متوسط بگذارید و گوشت را در آن سرخ کنید. وقتی یک طرف گوشت کاملا سرخ شد، بعد طرف دیگر آن را سرخ کنید.

که کلا بیش از ده دقیقه طول نخواهد کشید.گوشت سرخ شده را از تابه خارج کنید و به همراه سس قارچ سرو کنید.

بهتر است چند تکه گوشت را برای سرخ کردن با هم در تابه قرار ندهید.

طرز تهیه سس استیک

سس استیک برای مزه دار کردن گوشت استیک استفاده می شود و این سس در طبخ انواع گوشت و مرغ نیز کاربرد دارد. 

این سس خوشمزه خانگی کاربردهای گوناگونی دارد و حتی برای مزه دار کردن مرغ ، جوجه کباب و گریل کردن سینه مرغ برای سالاد نیز استفاده می شود.

 

مواد لازمبرای سس مخصوص استیک
پیاز سفید                   1 عدد سرکه سفید                1/4 پیمانه
سیر                           2 حبه درشت آب                               1/4 پیمانه
کچاپ                        1 پیمانه تمبر هندی                  3 قاشق سوپخوری
لیموترش                   1 عدد درشت شکر قهوه ای             2 قاشق سوپخوری
سس ورسترشایر      1/4 پیمانه خردل                         1 قاشق چایخوری پر

طرز تهیه سس استیک با طعم عالی:

پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد کنید

سپس در ظرفی مناسب که بهتر است استیل باشد سیر و پیاز خرد شده را به همراه 2 تا 3 قاشق آب لیموترش مخلوط کنید.

بعد به آنها سس کچاپ ، سرکه سفید، تمبرهندی ، شکر قهوه ای ، آب ، خردل و سس ورسترشایر را اضافه نمایید.

تمام مواد را خوب هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند. 

بعد از مخلوط شدن مواد ظرف را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوش بیآید.

بعد از بجوش آمدن سس ،حرارت زیرظرف را کم کنید و بگذارید تا سس به مدت نیم ساعت بپزد و مزه ها کاملا با هم ترکیب شوند و سس غلیظ شود.

بعد سس پخته شده را با کمک قاشق یا ویسک از الک یا صافی رد کنید.

سس استیک خوش عطر و طعم را در ظرفی تمیز و خشک بریزید و در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود سپس در یخچال نگهداری کنید.

با  آشپزی همراه باشید

 نکات مهم برای خوش‌طعم شدن استیک

  • بهترین گوشت برای تهیه استیک، راسته یا فیله گوساله است که هم نرم است و هم استیک آن خوشمزه‌تر می‌شود.
  • برای تهیه استیک، بهتر است از تابه‌های چدنی استفاده کنید تا هنگام درست شدن خطوط ته تابه روی استیک شما بیفتد و یک جلوه و ظاهر زیبا به استیک بدهد.
  • حتما دقت داشته باشید برای تهیه استیک باید حرارت شعله گاز متوسط باشد. لازم نیست استیک را روی حرارت زیاد طبخ کنید.
  • با توجه به ذائقه خود اگر مایل بودید، می‌توانید از هویج، سیب زمینی و حتی نخود فرنگی هم در سس قارچ استفاده کنید.
  • در تهیه استیک می‌توانید از انواع ادویه‌جات و سبزیجات مطعر مانند گشنیز و جعفری استفاده کنید.