مواد لازم برای کباب چنجه

فیله یا ران گوسفند به همراه مقداری دنبه: 1 کیلو گرم

پیاز: 2 عدد

فلفل دلمه ای: به میزان دلخواه

روغن زیتون: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

لیمو ترش: 2 تا 3 عدد

نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

ماست: به میزان مناسب

طرز تهیه کباب چنجه

با در نظر گرفتن سلیقه خود این کباب را می توانید هم با گوشت گوسفندی هم با گوشت گوساله تهیه کنید. این کباب اصیل اکثرا در مهمانی ها استفاده می شود و درست کردن آن احتیاج به مهارت دارد. 

در این مطلب ما قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کباب چنجه و نکاتی برای خوشمزه به عمخل آوردن این کباب به شما آموزش دهیم. 

ابتدا گوشت گوسفندی یا گوساله را به قطعات مساوی به طور مثال به قطر  2 سانتی متر برش بزنید تا هنگام کباب کردن در یک زمان پخته شوند. 

یک ظرف بزرگ در دار برای ترکیب کردن مواد برای مزه دار کردن گوشت ها بردارید و 2 عدد پیاز متوسط را با استفاده از یک رنده ریز، شروع به رنده کردن کنید.

در ادامه 3 عدد آب لیمو ترش تازه را بگیرید و به همراه کمی فلفل، روغن زیتون و به میزان کافی ماست درون ظرف پیاز بریزید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.

سپس گوشت های برش داده شده را در سس پیاز و ماست بریزید و با استفاده از یک دستکش مخصوص آشپزی شروع به مخلوط کردن این مواد با یکدیگر کنید تا کاملا مواد به خورد گوشت برود. 

در ظرف را ببندید و درون یخچال قرار دهید و بگذارید تا حدود 5 ساعت در یخچال استراحت کند تا گوشت نرم و مزه دار شود. 

گوشت های نرم شده را از مواد سس خارج کنید و مقداری نمک به روی این گوشت ها بریزید با کمک پشت چاقو دو طرف گوشت را با چند ضربه بکوبید تا کمی حالت ورقه ای تر به خود بگیرد.

در ادامه نوبت سیخ زدن گوشت های کوبیده شده است به آرامی گوشت ها را داخل سیخ  کنید و برای طعم دهی بیشتر و جلوگیری از سوختن کباب هابین تکه های گوشت دنبه و فلفل دلمه ای خرد شده قرار دهید. 

سعی کنید حرارت زغال و یا  کباب پز زیاد نشود تا کباب ها خشک نشوند. چندین بار کباب ها را بچرخانید تا تمام اطراف کباب بپزد و یک سمت آن نسوزد.

با  آشپزی همراه باشید

نکته های درست کردن کباب چنجه

اگر می خواهید کباب ها در مدت زمان کمتری پخته شوند کباب های طعم دار شده را مدت زیادتری در یخچال قرار دهید.

از زغال های یکدستی برای پخت کباب استفاده کنید تا حرارت در همه جا یکسان باشد.

کباب چنجه را با گوشت گوساله هم می توان درست کرد ولی در حد الامکان از گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید تا کباب نرم و خوشمزه ای تهیه کنید.

 هنگام آماده سازی سس گوشت برای طعم دهی بیشتر می توانید، مقداری زعفران وادویه ها و سبزیجات معطر دیگر مورد علاقه تان  را نیز اضافه کنید.

می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را با  استفاده از یک برس آشپزی هنگام پخت بر دو طرف گوشت ها بکشید تا لذیذ تر شود.

سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید. تا اگر گوشت کباب شده اضافه آمد از آن بعداً استفاده کنید. زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشت ها می شود.

اگر بخواهید مدت زمان زیادی گوشت را در سس بخوابانید باید به جای رنده کردن پیازها آن را خرد شده استفاده کنید

نکات تکمیلی در مورد کباب چنجه

کباب چنجه جزو انواع کباب میباشد

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد.

کباب چنجه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد

 

 

منبع: میهن بلاگ