مواد مورد نیاز برای درست کردن زولبیا و بامیه

  • نشاسته :200 گرم
  • ماست :200 گرم 
  • جوش شیرین :1/2 قاشق چای خوری
  • نمک :1/3 قاشق چایخوری
  • تخم مرغ :3 عدد
  • آبلیمو :3 قاشق سوپ خوری
  • شکر :نیم کیلو
  • زعفران :به میزان لازم
  • آرد:50 گرم 
  • روغن جامد :1 قاشق چایخوری
  •  روغن مایع : برای سرخ کردن

زولبیا و بامیه

زولبیا بامیه

طرز تهیه زولبیا

برای تهیه زولبیا ابتدا داخل ظرفی 20 گرم آرد را با ماست و نشاسته مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی به وجود بیاید.بعد یک قاشق چایخوری روغن جامد را به مخلوط آرد و نشاسته اضافه کنید و بعد از هم زدن کامل ،زعفران ،گلاب و جوش شیرین را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

سپس مواد را در داخل قیفی ریخته و در روغن داغ فرم دهید تا غوطه ور شده و سرخ شوند.بعد بلافاصله داخل شربت بار بریزید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.

طرز تهیه بامیه :

برای تهیه بامیه ابتدا باید آب را بجوشانید و به آب در حال جوش آرد را اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و آرد را خوب هم بزنید تا خمیر سفتی آماده شود.سپس روغن را به خمیر اضافه کنید و 2-3 دقیقه دیگر هم بزنید.بعد حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا خمیر سرد شود.

بعد از سرد شدن خمیر ، تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز دهید تا نرم شود. می توانید یک قاشق از شربت بامیه هم به خمیر اضافه کنید.

سپس خمیر را داخل قیف بریزید و به صورت دایره دایره درون ظرف پر از روغن مایع سرخ کنید تا قهوه ای شوند

بعد بامیه های سرخ شده را بلافاصله به مدت چند دقیقه داخل شربت سرد شده بریزید.

مواد لازم برای شربت بار:

  • شکر :2 لیوان شکر
  • آب : 1 لیوان آب
  • گلاب : 1/4 لیوان گلاب
  • زعفران دم کرده ی غلیظ : 1 ق غ
  • جوهر لیمو و یا آبلیموی تازه : نوک قاشق مرباخوری
  • گلوکز بی رنگ: یک قاشق غذاخوری سرپر
  • هل : چند دانه به دلخواه

 شربت زولبیا و بامیه :

برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ،گلاب ،آب ،شکر ، گلوکز و زعفران را با هم مخلوط کنید و بگذارید تا بجوشد و  غلظت عسل را پیدا کند.در لحظه آخر هم مقداری آبلیمو داخل شربت بریزید تا شکرک نزند.

ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزه تر شدن زولبیا بامیه:

  1. مواد را بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجددا مخلوط کنید.
  2. ماسوره ی آچری برای درست کردن بامیه بهتر است . 
  3. در هنگام سرخ کردن بامیه ها دقت کنید بامیه های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه ها فاصله باشد تا بخار بامیه ها باعث نرم شدن آنها نشود.
  4.  بامیه ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون رو کش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

نکات تکمیلی در مورد زولبیا و بامیه

زولبیا و بامیه جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقه میباشد .
زولبیا و بامیه را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع : نمناک  - torgi.gov.ru