دستور تهیه خورش پیچاق قیمه:

خورش پیچاق قیمه یا خورش بادام اردبیلی یکی از خورش های محلی و قدیمی مردم شهر اردبیل است.

مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه

  • گوشت قیمه ای 500 گرم
  • تخم مرغ 3 عدد
  • پیاز خلالی شده 1 عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی 1قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام 150 گرم
  • آبغوره نصف پیمانه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن یا کره به میزان لازم

طرز تهیه پیچاق قیمه

 ابتدا خلال بادام را در مقداری آب خیس دهید تا 2 ساعت بماند.

تابه ای را روی حرارت قرار دهید و درون آن کمی کره بریزید و وقتی کره ذوب شد پیاز های خلالی شده را داخل آن تفت دهید تا رنگ پیاز ها طلایی شود.

سپس تکه های گوشت را داخل پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت ها کشیده شود.در حین تفت دادن رب ، نمک، فلفل و زردچوبه زا به میزان لازم اضافه کنید و تفت دهید.

مقداری آب داخل گوشت تفت داده شده بریزید و بگذارید با حرارت کم گوشت ها بپزند.خلال بادام را  آبکشی کنید و با کره تفت دهید. بعد به همراه زعفران به گوشت پخته شده اضافه کنید. وقتی میزان آب خورش به اندازه   کباب‌ کوبیده  دلخواه رسید طعم آن را بچشید و اجازه دهید تا جا بیفتد.

 در آخر تخم مرغ ها را روی خورش جا افتاده شده بشکنید و روی زرده ها کمی زعفران بپاشید، سپس در ماهی تابه را بگذارید تا تخم مرغ ها سفت و پخته شوند. بعد از سفت شدن تخم مرغ ها، خورش را داخل ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید.حتی می توانید تخم مرغ ها را جدا نیمرو کنید و موقع کشیدن خورش تخم مرغ ها را روی خورش قرار بدهید.

نکته:

در این خورش بهتر است رب را کاملا حذف کنید چون رنگ و خوشمزگی این غذا بیشتر بخاطر زعفران است.

 

منبع: khandeha