مواد لازم تهیه ترشی بادمجان:

ترشی ها همیشه چاشنی خوشمزه ای برای افزایش اشتها و لذت بیشتر از غذا می باشند و در این میان ترشی بادمجان یکی از ترشی های بسیار خوشمزه و پر طرفداراست که طعمی خاص دارد و نمی‌توان آن را در غذاهای دیگری که با بادمجان تهیه می‌شود پیدا کرد. پس برای تهیه آسان و خوشمزه ترشی بادمجان با ما در وبلاگ آشپزی همراه باشید.

 

  • بادمجون سیاه
  • هویج
  • سیر
  • فلفل قرمز
  • شوید ، ترخون ، ریحان
  • سرکه انگور یا سیب و یا کشمش
  • نمک درشت
  • گوجه نرسیده کمی رنگش به قرمزو آبی بخوره
  • سیاه دانه : مقداری برای خوش عطر کردن ترشی
  • ادویه ی ترشی ، گلپر ،فلفل سیاه و قرمز

طرز تهیه ترشی بادمجان:

بادمجان ها را پوست بگیرید و بعد بشویید.بعد آنها را خرد کنید و چند دقیقه در مخلوط آب و سرکه بپزید تا  نرم شوند و خامی آنها گرفته شود. سپس بادمجان های پخته شده را داخل آبکش ریخته  تا آب آن برود.

هویج را هم بشویید و خرد کنید. کمی هویج را هم بپزید تا نرم شوند.بعد مانند بادمجان آبکش کنید تا آبش برود و خشک شود. 

سبزی ها را هم پاک کرده ،شسته و داخل آبکش بریزید تا آبش برود و خشک شود.

سیر را هم به همین شکل بشویید و خشک کنید.

گوجه و فلفل قرمز را هم خرد کنید.

سپس همه مواد خشک شده را داخل ظرفی مخلوط کرده و لدویه ها را به آن اضافه کنید و بعد داخل شیشه های مورد نظر ترشی بریزید و سرکه ، نمک ، سیاه دانه را به آن اضافه کنید. سرکه را به مقداری داخل ظرف ترشی بریزید که روی مواد را بگیرد.

ترشی را در یک جای خنک و تاریک به مدت 10 روز نگهداری کنید تا درست شود. 

نکاتی که باید در تهیه ترشی بادمجان رعایت کنید

  •  سرکه را چند دقیقه ای بجوشانید تا ناخالصی های آن از بین برود و بعد از سرد شدن استفاده کنید.

  • ظروف پلاستیکی و روی برای ترشی اصلا مناسب نیستد و بهتر است فقط از ظروف سفالی، بلوری یا چوبی استفاده کنید. 
  • سبزیهایی های محلی شمال، مثل چوچاق یا زولنگ را میتوانید جایگرین نعنا خشک کنید. 
  •  نمک زیاد باعث شوری ترشی میشود که باید در میزان آن دقت کرد.