عدس پلو

عدس پلو” از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی ها می باشد که مانند خورشت قیمه می توانید آن را در میان نذری های مردم مشاهده نمایید. عدس پلو یک غذای سالم و مقوی می باشد که مادران به تهیه آن علاقه‌ی خاصی دارند؛ زیرا سریع آماده می‌شود. عدس پلو را می‌توانید هم با گوشت و هم بدون گوشت تهیه کنید که این یک ویژگی خوب برای تهیه آن محسوب می‌شود. 

مواد مورد نیاز جهت تهیه عدس پلو

برنج : 3 پیمانه

عدس : یک و نیم پیمانه

گوشت چرخ کرده : 300 گرم

کشمش پلویی : 1 پیمانه

پیاز داغ نگینی خرد شده : 5  قاشق غذا خوری

خرما : 200 گرم

دارچین : 2 قاشق غذا خوری

نمک : به میزان لازم

روغن : به میزان لازم

زعفران آب کرده : به میزان لازم

 

طرز تهیه کامل عدس پلو مجلسی

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید برنج ها و عدس هایتان را خوب بشورید و بگذارید تا چند ساعت خیس بخورند البته در این حین چند بار آب عدس را عوض کنید.

برای شروع کار بهتر است 2 قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید روی حرارت زیاد گاز تا جوش بیاید. این قابلمه ها یکی برای برنج و دیگری برای پخت عدس ها می باشد.

در ادامه یک تابه را بردارید و گوشت چرخ کرده تان را به همرا مقداری روغن سرخ کنید سپس آن را 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ مخلوط کنید تا گوشت کاملا با پیاز تفت داده شود و آب گوشت جمع شود.

در ادامه یک پیمانه را آب درون مواد گوشت بریزید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت خیلی کم حدود نیم ساعت بپزد.  بعد از پخت گوشت چرخ کرده کمی دارچین را به همراه زعفران دم کرده به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت به خوبی مزه دارچین و زعفران را به خود جذب کند.

طرز تهیه عدس پلو با طعمی فوق العاده

 

در مرحله بعد از طرز تهیه عدس پلو در یک تابه مقداری روغن برزید و سپس کشمش های شسته شده تان را اضافه کنید و با 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ تفت دهید. نکته مهم در این یخش این است که کشمش ها نباید زیاد تفت داده شود. به دلخواه خودتان هنگام تفت دادن کشمش میتوانید کمی دارچین به آن اضافه کنید.

هسته ها را  هم به کمک یک چنگال از خرما خارج کنید هم  و در یک تابه به همراه 1 قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.

 

در این حین حتما آب قابلمه ها جوش آمده است به یکی از قابلمه های آب جوش عدس بریزید تا نیم پز شوند.

سپس در قابلمه دیگر آب جوش برنج های شسته شده تان را بریزیدتا زمانی که کمی بپزد.

زمانی که عدس ها نیم پز شدند آب عدس هاجدا کنید و به برنج در حال جوش تان اضافه کنید و هم بزنید و بعد از نیم پز شده برنج در داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود.

در قابلمه ای که میخواهید برنج را دم کنید ته دیگ مورد نظرتان را (سیب زمینی، نان لواش، تافتون) با کمی روغن ته ظرف بچینید و سپس برنج و عدس مخلوط شده را که آبکش کرده ایدرا با کف گیر درون قابلمه بریزیو  و حرارت گاز را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند؛ بعد از دم کشید برنج حرارت را کم کنید و دم کنی را روی درب قابلمه قرار دهید و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا پلو آماده شود.

هنگامی که برنج آماده شد روی آن را با گوشت چرخ کرده، خرما و کشمش آماده شده تریین و سرو کنید.

ارزش غدایی عدس

عدس ها منبع عالی از مولیبدنوم و فولات هستند. آنها همچنین غنی از فیبر، مس، فسفر و منگنز می باشند. علاوه بر این، سرشار از آهن ،پروتئین، ویتامین ب 1 ، پانتوتنیک، روی ،پتاسیم و ویتامین ب 6 می باشند.

عدس همچنین غنی از کربوهیدرات های پیچیده و مواد مغذی است که باعث افزایش متابولیسم بدن می شوند و به سوزاندن چربی کمک می کنند. یک منبع عالی از فیبر محسوب می شوند که می توانند سطح کلسترول را کاهش دهند. همچنین یک منبع عالی از فولات و منیزیم می باشند.

منبع: نمناک