خورش قورمه سبزی غذای اصیل ایرانی

مواد لازم برای قورمه سبزی

  • گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان نیم کیلو گرم
  • پیاز سرخ کرده 3 قاشق سوپخوری
  • روغن (حیوانی یا نباتی) 250 گرم
  • لیمو عمانی(یا گرد لیمو) 5 تا 6 عدد
  • لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی (بسته به سلیقه) نیم لیوان
  • سبزی خورش (تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع ) 1 کیلو گرم
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم

خورشت قورمه سیزی

طرز تهیه :

ابتدا گوشت را تمیز کردنید و سپس آن را خرد کنید.

در ادامه یک عدد پیاز بزرگ را بشورید و خرد کنید و با کمی روغن آن را سرخ کنید؛ در صورت داشتن پیاز سرخ شده آماده سه قاشق از آن را درون قابلمه خورشت بریزید.

گوشت را نیز به پیاز اضافه کنید و آن ها را با هم تفت بدهید تا کمی رنگ گوشت تغییر کند. زرد چوبه را به گوشت اضافه کنید و باز تفت بدهید.سپس به گوشت مقداری آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت بپزد.

در یک قابلمه کوچک جداگانه لوبیا قرمز را همرا با آب بگذارید تا بپزد.

پس از اینکه گوشت نیم پز شد سبزی (تره,جعفری,گشنیز,کمی شنبلیله ,چند پر نعناع) را که تمیز کرده، شسته و خرد کرده اید را  با مقداری روغن سرخ کنید وقابلمه گوشت اضافه کنید.

لوبیا های پخته شده را نیز به قورمه سبزی اضافه کنید.

نمک و فلفل را به مواد قرمه سبزی اضافه کرده پس از چند جوش لیمو عمانی را چند سوراخ کرده داخل قورمه سبی بریزید و بگذارید خورش پخته و جا بیفتد.

میتوانید مقدار 3/1 پیمانه آبغوره به خورش اضافه کنیم. خورش پس از پختن باید کاملاً جا بیفتد و روغن بر سطح آن قرار گیرد.

دستور تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل با سبزی خشک

قرمه سبزی با سبزی خشکه, پخت قورمه سبزی

مواد لازم:

گوشت: به میزان لازم

پیاز: یک عدد بزرگ

سبزی خشک قورمه سبزی: 3 پیمانه

لوبیا قرمز یا چیتی: نصف کنسرو

لیمو عمانی: 4 عدد

رب: 1/5 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

1.  سبزی ها رو به مدت نیم تا 1 ساعت داخل آب بگذارید. 

2. گوشت ها را آمده کنید آن ها خر کنید و در حدود 7 تکه گوشت متوسط را با پیاز کمی تفت دهید و آ ب جوش را به آن اضافه کنید و بگذارید حدود یک ساعت بپزد.

3. سبزی هایی را که خیس کرده بوید را آب کش کنید و با کمی روغن تفت دهید.

4. وقتی گوشت ها پخت. سبزی را به همراه نمک و فلفل به قرمه سبزی اضافه کنید.

5. روی  لیمو عمانی ها را سه عدد سوراخ ایجاد کنید و به خورشت اضافه کنید.می توانید به جای لیمو عمانی فقط از داخلش استفاده کنید که آماده هم  نیز می توانید پیدا کنید.

6. لوبیا ها را اضافه کنید.

7. در صورت تمایل می توانید به قرمه سبزی رب بزنید.

روش تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل با مرغ

بچه ها قبلاً ما قرمه سبزی را به طور کامل توضیح داده ایم و  این بخش  برای افرادی است که گوشت قرمز نمیخورند. 

مواد لازم :

سبزی قرمه (پاک کرده و خرد شده): نیم کیلو

روغن: به میزان لازم

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

آب: 4 لیوان

سینه مرغ: 1 عدد

پیاز داغ: دو قاشق سوپخوری

لوبیا قرمز یا چیتی: 100 گرم

لیمو عمانی پاک کرده: نصف لیوان

طرز تهیه :

سبزی قرمه آماده را با کمی روغن سرخ کنید.

استخوان های سینۀ مرغ را جدا کنید و مثل گوشت خورشتی قطعه قطعه کنید.

در ادامه پیاز را با کمی روغن سرخ کرده و سینه های تکه شده را در آن تفت بدهید. و به سبزی سرخ کرده بی افزایید.

لوبیا قرمز را که از شب قبل خیس کرده، آب آن را چندین بار عوض کرده اید را به مخلوط سبزی اضافه کنید.

4 لیوان آب، به همراه نمک و زردچوبه  را به همراه مواد بالا در یک قابلمه در بسته بگذارید و روی شعله قرار دهید تا مواد خوب باهم ترکیب شوند و بپزد.

بعد از یک ساعت و نیم خورشت شما جا افتاده است. نیم ساعت آخر ، لیمو عمانی را در آب خیلی کمی بجوشانید و به داخل خورشت بریزید و ترشی و نمک آن را اندازه کرده و منتظر آماده شدن خورشت باشید.

تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل به روش دیگر

مواد لازم برای پخت قورمه سبزی:

گوشت مغز ران گوسفند با قلم یا راسته بی استخوان /گوساله : 700 گرم

سبزی قورمه سبزی : 1/5 کیلو

پیاز: 1 عدد

روغن: به میزان لازم

لوبیا قرمز : 2/3 لیوان

لیموعمانی: 7 عدد

نمک ، فلفل و زردچوبه: به میزان کافی

رب گوجه فرنگی    در صورت تمایل: 1 قاشق

آبغوره    درصورت تمایل :به میزان لازم

طرز تهیه قورمه سبزی:

برای پخت قورمه سبزی ابتدا پیاز را ریز خرد کرده همراه با گوشت سرخ کنید.

لوبیا قرمز را از قبل در 2 لیوان آب بخیسانید و در ظرفی روی شعله بگذارید تا کمی بجوشد، سپس آب آن را خالی کنید.

سبزی را پاک کنید، ریز خرد کنید و شروع به سرخ کردن بکنید در حدی که آب سبزی کشیده شده باشد و صدای سرخ شدن سبزی به گوش برسد ولی سیاه نشود.

لوبیاقرمز، لیموعمانی سوراخ شده ، گوشت ، پیاز ، فلفل و زردچوبه بار گذاشته تا همه مواد با هم بپزند.

زمانی که گوشت قورمه سبزیتان  نیم پز شد، نمک آن را اندازه کرده و بگذارید تا خورش جا بیفتد. چاشنی آن را اندازه کنید.

 

طرز تهیه قورمه سبزی

 

قورمه سبزی

نکات ریز در مورد سبزی قورمه سبزی:

1 ـ سبزی قورمه سبزی شامل اسفناج 150 گرم  جعفری 600 گرم ، تره 500 گرم ، گشنیز150 گرم ، و شنبلیله 50 گرم است.

2ـ بهتر است که سبزی خورش قورمه سبزی را خیلی ریز خرد کنید زیرا در این حالت خورشت بهتر جا می افتد.

3ـ سعی کنید برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود.

4ـ اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نکنید و در فریزر بگذارید و هنگام پخت آن را سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر باشد. زیرا غذایی که روغن مایع داشته باشد و یخ بزندبرای سلامت مضر است.

5ـ  شنبلیله در سبزی خورشت قورمه سبزی نباید زیاد باشد زیرا باعث می شود خورشت تلخ شود.

6ـ در برخی از نواحی اصولا از شنبلیله استفاده نمی کنند زیرا ماندگاری بوی آن را دوست ندارند.

7ـ در شهرهای آذربایجان گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر به ترکیب سبزی قورمه سبزی اضافه می شود و شنبلیله از آن میان حذف می شود.

8ـ اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.

9ـ در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند.

10. سرخ کردن زیاد سبزی قورمه سبزی سبب می شود رنگ آن تیره شود و خاصیت خود را از دست بدهد.

11. نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به علاقه شما بهشبزی ها دارد. ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.

12. آبی که هنگام خرد شدن سبزی ایجاد می شود را دور نریزید و به خورشتتان اضافه کنید.

13 ـ هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را قبل از اینکه آب سبزی خشک شود اضافه کنید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی خوش رنگ می شود.

نکات ریز در مورد گوشت قورمه سبزی:

1 ـ گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد یک حد متوسط را برای آ در نظر بگیرید و می توانید گوشت را با استخوان یا بدون استخوان بریزید.

2ـ از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد.

3ـ استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به سلیقه شما دارد ولی این خورشت با گوشت گوسفند و بدون چربی خوشمزه تر است.

نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی

1 ـ لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز است.

2 ـ در بعضی از شهرها از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می کنند.

3ـ در بعضی از شهرهای استان آذربایجان از لوبیا چیتی استفاده می شود.

4ـ در شهر دامغان از لپه برای تهیه این خورشت استفاده میشود و چاشنی خورش آبغوره است و در برخی موارد به جای گوشت گوسفند از گوشت مرغ استفاده می کنند.

5ـ در بعضی از شهرهای شمالی قورمه سبزی را بدون لوبیا،  چاشنی، رب گوجه فرنگی، آبغوره یا رب غوره طبخ می کنند. که این خورشت بسیار سبک است و به معده آسیبی نمی رساند.

نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی:

1 ـ به عنوان چاشنی معمولا فقط از لیموعمانی استفاده می کنند.

2 ـ لیموعمانی را می توانید همراه با آبغوره استفاده کنید.

3 ـ از غوره می توانید استفاده کنید.

4 ـ  رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ،که باعث می شود تا قرمه سبزیات زیاد سبز نباشد.

5 ـ از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند.

6 ـ استفاده از چاشنی آب نارنج در خورشت قورمه سبزی.

نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزی

قورمه سبزی جزو انواع خورش میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
قورمه سبزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک