خورش قیمه یکی از خورش های اصیل ایرانی است که با گوشت قرمز، لپه ، لیمو عمانی و... تهیه و با برنج سرو میشود. برای تهیه یک چلو خورش قیمه باید یک سری اصول و نکات خاص را رعایت کنید تا عطر و طعم این غذا صد چندان شود. 

 

مواد لازم برای خورش قیمه:

•   گوشت گوسفند: 300 گرم

•   پیاز : یک عدد

•   لپه: 2 پیمانه

•   دارچین: 1 ق چ

• زعفران : به مقدار لازم

  لیمو امانی درشت: 3 عدد

•   رب گوجه فرنگی: 2 ق غ

•   روغن مایع: به میزان لازم

•   سیب زمینی متوسط: 2 عدد

•   نمک، فلفل و زردچوبه:1 ق چ

با  آشپزی همراه باشید

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه:

ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید سپس داخل قابلمه مورد نظر بریزید و پیاز را روی آن خرد کنید و کمی روغن بریزید و روی حررارت تفت دهید تا پیاز و گوشت سرخ شوند.

سپس زردچوبه را  اضافه کرده و هم بزنید تا به خورد گوشت برود، حالا لپه را بعد از شستن به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.

در ادامه رب را افزوده و تفت دهید تا رنگ دهد سپس چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لپه بپزد.

در این میان سیب زمینی را پوست گرفته و خلالی خرد کنید سپس کمی نمک به آن پاشیده و در روغن سرخ کنید. سپس روغن آن را  گرفته و کنار بگذارید.

پس از یک ساعت و نیم از پخت خورش، لپه را به آن اضافه کنید تا بپزد. لمیو امانی را با چنگال سوراخ کنید و در یک ساعت آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.

پس از زمان پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کرده، زعفران را اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر آن را بپزید. هنگامی که روغن روی خورش آمد و به غلظت رسید، غذا پخته است.دارچین را روی آن پاشیده و با چلو سرو کنید.

 

خواص لپه:

  1. لپه حاوی مقادیر زیادی کلسیم بوده و برای کسانی که شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می گردد.
  2. مصرف لپه موجب کاهش کلسترول بد خون میشود.
  3.  لپه از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
  4. مصرف لپه برای درمان کم‌خونی و فقر آهن مفید است.
  5.  لپه از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی جلوگیری می نماید.