طرز تهیه ترشی انبه

یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان می باشد. ترشی انبه هم مانند ترشی های جنوبی مثل ترشی بندری طعمی تند دارد و به صورت تکه ای یا لیته تهیه می شود.

Image result for ‫ترشی انبه‬‎

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه

  • انبه سفت وسبز 2 عدد
  • کنسرو گوجه یا 3 عدد گوجه خرد شده
  • عصاره تمرهندی 1 لیوان
  • روغن کنجد یا هسته انگور 1 لیوان
  • سیر 2 حبه
  • سرکه 1 لیوان
  • زردچوبه به میزان لازم
  • تخم گشنیز به میزان لازم
  • سیاهدانه به میزار لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه ترشی انبه:

با  آشپزی همراه باشید

طرز تهیه ترشی انبه:

ابتدا 2 عدد انبه را شسته و پوست آن ها را بگیرید و به صورت خلالی آن ها را ببرید و درون یک ظرف مناسب بریزید و روی آن ها بسته به میزان علاقه تان نمک بریزید. از ترفند چشایی برای میزان مناسب نمک استفاده کنید. مولظب باشید تا شور نشود.

ادویه‌های دیگر و فلفل را به جز شکر و سیاه دانه‌ را به انبه اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا کاملا ترکیب شود.

انبه هایی که با ادویه مزه دار کرده اید را حدود نیم ساعت بگذارید تا در آفتاب بمانند تا شیره انبه بیرون بیاید. در این میان در یک قابلمه به میزان گفته شده سرکه و روغن زیتون بریزید و بگذارید تا روی شعله متوسط گاز به جوش برسند.

یک عدد سیر را له کنید و به انبه های مزه دار شده اضافه کنید و در یک قابلمه بریزید و خوب ترکیب کنید در ادامه به آرامی مقداری شکر را به انبه های مزه دار شده اضافه کنید و مخلوطشان کنید.

سرکه های جوشیده شده را به آرامی به انبه ها اضافه کنید در حدی که سرکه روی انبه ها را بپوشاند. در ادامه با استفاده از یک قاشق انبه ها را هم بزنید. زیر شعله گاز را روشن کنید و بگذارید تا سرکه و انبه حدود5 یا 10 دقیقه بجوشد و بپزد.

بعد از جوش آمدن شعله را خاموش کنید و بگذارید تا ترشی در دمای محیط خنک شود. بعد از خنک شدن ترشی سیاه‌دانه ها را به ترشی اضافه کنید. ترشی انبه شما با غلظت خوب و به همین راحتی آماده است. ترشی را در ظرفی تمیز، بریزید و درب ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکته مهم در طرز تهیه ترشی انبه با روغن زیتون این است که اگر می خواهید ترشی انبه شما حالت له شدن به خود نگیرد و انبه‌ در آن درسته باشد باید فقط ترکیب روغن زیتون و سرکه جوشیده را به انبه‌ها اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آن‌ها به انبه، ترشی را روی شعله گاز نجوشانید.

منبع: مزه های عالی