قطعا قورمه سبزی محبوب ترین خورش ایرانی است که با ترکیبی از سبزیجات معطر، لوبیا قرمز و گوشت تهیه میشود و عطر و طعم بی نظیری دارد . نکته مهم در درست کردن یک قورمه سبزی حرفه ای و عالی، جا افتادن آن است اگر برای درست کردن این خورش لذیذ کمی صبور باشید میتوانید بهترین قورمه سبزی را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

خورش قورمه سبزی

 

مواد لازم قرمه سبزی ایرانی اصل:

  1. گوشت: 500 گرم
  2. پیاز : یک عدد متوسط
  3. روغن: به اندازه کافی
  4. لیمو عمانی: ۵ عدد
  5. لوبیا قرمز :  4 عدد
  6. سبزی خورش : یک کیلو
  7. نمک و فلفل و زردچوبه: به اندازه دلخواه

 

قرمه سبزی با سبزی خشکه, پخت قورمه سبزی

 

طرز تهیه قورمه سبزی اصیل و جا افتاده :

برای درست کردن یک قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه باید از یک روز قبل به فکر باشید و مواد آن را آماده کنید، لوبیا را حتما از شب قبل شسته و بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.

گوشت را خرد کرده و بشویید گوشتها نه خیلی درشت باشند و نه خیلی ریز، پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس گوشت و پیاز را داخل قابلمه ای بریزید و خوب تفت دهید تا هر دو با هم سرخ شوند.

تهیه قرمه سبزی ایرانی اصل

سپس زردچوبه و فلفل را افزوده و مجدد تفت دهید تا ادویه ها به خورد گوشت برود ، حالا آب لوبیا را دور بریزید و لوبیا را به قابلمه اضافه کنید و چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت و لوبیا بپزد.

در این میان سبزی را پاک کرده و خوب بشویید سپس بگذارید تا آب آن کاملا کشیده شود، سبزی را روی یک پارچه تمیز بریزید تا آب داخل آن باقی نماند سپس ریز خرد کنید.

سبزی را با مقداری روغن سرخ کنید و داخل خورش بریزید، نمک را اضافه کرده پس از چند جوش لیمو عمانی را چند سوراخ کرده داخل آن می ریزیم و می گذاریم خورش پخته و جا بیفتد .

میتوانیم مقدار ۳/۱ پیمانه آبغوره به خورش اضافه کنیم .خورش پس از پختن باید کاملاً جا بیفتد و روغن بر سطح آن قرار گیرد.

 

قرمه سبزی,قرمه سبزی خشک,قرمه سبزی طرز تهیه

 

 

با  آشپزی همراه باشید

 

قرمه سبزی,قرمه سبزی خشک,قرمه سبزی طرز تهیه

 

نکات:

  •  لوبیای قورمه سبزی، لوبیای قرمز است اما در برخی شهرها از لوبیای چیتی و لوبیا چشم بلبلی هم استفاده میشود.
  • جالب است بدانید دامغانی ها به جای لوبیا از لپه استفاده می کنند
  • در بعضی از شهرهای شمالی قورمه سبزی را بدون لوبیا،چاشنی، رب گوجه فرنگی ، آبغوره یا رب غوره طبخ می کنند.

 

خواص مهم لوبیا قرمز:

  1. لوبیا قرمز سطح کلسترول بد خون را ماهش می دهد.
  2. لوبیا قرمز از خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
  3. لوبیا قرمز از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند.
  4. لوبیا قرمز حافظه را بهبود می بخشد.
  5. مصرف منظم لوبیا قرمز موجب سم زدایی بدن میشود.