قورمه سبزی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که درست کردن آن کار سختی نیست ولی اگر دوست دارید یک خورش قورمه سبزی جا افتاده و حرفه ای درست کنید باید یک سری نکات را رعایت کنید.

 

مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی

  • گوشت خورشتی بدون استخوان: 400 گرم 
  • سبزی قرمه: نیم کیلو
  • 4 الی 5 عدد لیمو عمانی
  • لوبیا قرمز: 1/3 لیوان 
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • نمک، فلفل و زرجوبه: به مقدار لازم
  • آبغوره به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه قرمه سبزی جا افتاده و خوش رنگ:

 

برای درست کردن خورش قورمه سبزی باید صبور باشید تا خوب پخته و جا بیافتد. ابتدا پیاز را پوست گرفته و داخل قابلمه موردنظر خرد کنید ، سپس گوشت را هم خرد کرده و با پیاز مخلوط کنید .

کمی روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید درب آن را ببندید تا گوشت و پیاز بخار کرده و با هم تفت بخورند، هر از گاهی درب آن را بردارید و هم بزنید تا نسوزد.

بعد از اینکه آب آن تبخیر شد کمی با هم تفت دهید تا سرخ شوند، سپس زردچوبه و فلفل را بزنید و با زهم تفت دهید حالا لوبیا قرمز را افزوده و چند لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

در این میان سبزی که ریز خورد شده رو با روغن سرخ میکنیم، بعد از اینکه سبزی خوب و یکنواخت سرخ شد و گوشت هم نیم پز شد سبزی رو به خورشت اضافه میکنیم.

لیمو عمانی هارو هم میریزیم و باز 2 الی 3 لیوان آب جوش به خورشت اضافه میکنیم، بعد از حدود 2 ساعت خورشت تقریبا جا افتاده و گوشت ها کاملا پختن.

حالا نمک و آبغوره رو اضافه میکنیم و به خورشت حدود 1 ساعت دیگه وقت میدیم تا کاملا قوام بیاد و  جا بیوفته تا مزه ها به خورد هم برن.

 

 

نکات:

  • لوبیا رو از قبل چند ساعت خیس کنید تا زودتر بپزد.
  • برای خورش قرمه سبزی بهتره از گوشت گوسفندی یا ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی استفاده کنید.
  • قبل از پخت کامل گوشت به هیچ وجه به خورشت نمک اضافه نکند چون گوشت ناپز میشود.
  • در صورتی که از سبزی یخ زده استفاده میکنین نذارین تا یخش باز بشه و بعد سرخ کنین چون در اینصورت سبزی خشک میشه همونطور که یخ زده اس داخل ماهیتابه بذارین تا با حرارت ماهیتابه کم کم آب بشه و سرخ بشه.
  • برای چاشنی قرمه سبزی میتونین از آبغوره یا آبلیمو یا گرد غوره استفاده کنین اما به نظر من آبغوره از همه چاشنی ها طعم قرمه سبزی رو بهتر میکنه.
     

خواص لوبیا قرمز:

  • خوردن لوبیا قرمزخطر از از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند.
  • مصرف لوبیا قرمز موجب بهبود حافظه میشود و در کاهش پیشرفت آلزایمر و زوال عقلی نیز بسیار مفید است.
  • مصرف منظم لوبیا قرمز یک سم زدای طبیعی برای بدن محسوب می شود.
  • مصرف لوبیا قرمز موجب کاهش سطح کلسترول در خون می شود وخطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.