کله پاچه یکی از غذاهای سنتی و قدیمی در خاورمیانه و قفقاز جنوبی می باشد که از گذشته تا به امروز هنوز در بین افراد شهرت دارد و بسیاری از افراد صبح زود برای خوردن آن به طباخی ها مراجعه می کنند. اگر شما هم از علاقمندان کله پاچه هستید میتوانید آن را به راحتی در منزل تهیه کرده و با خیال راحت میل کنید.

نتیجه تصویری برای طرز تهیه “کله پاچه” فوق العاده لذیذ و خوشمزه

 

مواد مورد نیاز برای پختن کله پاچه:

  • نخود 100 گرم
  • پیاز 2 عدد درشت
  • کله پاچه گوسفند 1 دست
  • سیر  4 تا 5 حبه
  • چوب دارچین : 1 عدد
  • زرد چوبه 1 ق چ
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • آب ا لیتر یا بیشتر

 

طرز تهیه کله پاچه لذیذ و خوشمزه:

نخود در این غذا اختیاری است و اگر دوست داشتید میتوانید آن را حذف کنید اما لازم به ذکر است استفاده از نخود موجب لعاب دار شدن کله پاچه میشود. به هر حال اگر از نخود استفاده میکنید آن را از یک روز قبل شسته و در آب بخیسانید و آبش را چند بار عوض کنید تا نفخش برود.

ابتدا کله پاچه را تمیز کرده و یا از کله پاچه های پاک شده که در قصابی ها میفروشند تهیه کرده و بشویید.

کله پاچه را داخل یک قابلمه مناسب و جا دار قرار داده و تا جایی آب بریزید که روی آن را بگیرد  سپس آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد وقتی آب به جوش آمد ، آن را خالی کنید تا حباب های قهوه ای آن هم خارج شود و مجددا داخل قابلمه آب بریزید و حرارت را بالا ببرید. اگر در هنگام جوشیدن آب باز هم کف هایی روی آب نشست آن را با قاشق بردارید.

در مرحله بعد پوست پیازها را بگیرید و آن ها را چهار قاچ کنید و داخل قابلمه بیاندازید و مقداری زردچوبه ، فلفل و چند حبه سیر و چوب دارچین اضافه کنید. 

حالا آب نخود را گرفته و دور بریزید و نخود های خیس داده شده را داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و بگذارید تا کله پاچه حدود 4 ساعت به آرامی بپزد. در نیم ساعت آخر پخت نمک هم به آن اضافه کنید.

کله پاچه را هنگام سرو با نارنج یا لیمو ترش تازه میل کنید تا چربی کله پاچه را از بین برود.

 

نکات:

  • نخود در این غذا کاملا اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
  • اگر دوست داشته باشید میتوانید لیموعمانی را در آخر پخت به کله پاچه اضافه کنید.
  • نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میشود به همین دلیل باید آن را در یک ساعت آخر پخت اضافه کرد.
  • دقت کنید کله پاچه تازه باشد و از کله بز یا میش استفاده نکنید.

 

  1. با  آشپزی همراه باشید

  2. طرز تهیه کاچی

  3. روش درست کردن خیارشور

  4. پیتزا مخلوط خانگی

 

خوردن کله پاچه برای کدام وعده مناسب تر است؟

  • بهتر است کله پاچه را در وعده صبحانه یا ناهار میل کنید .
  • اگر کله پاچه را در وعده صبحانه مصرف کردید حتما وعده بعدی را سبک تر بخورید چون کله پاچه بسیار سنگین است.
  • بهترین فصل برای خوردن کله پاچه فصل زمستان است.
  • برای اینکه یک کله پاچه سالم و بهداشتی میل کنید بهتر است آن را در منزل تهیه کنید و با خیال راحت بخورید.
  • برای هضم بهتر کله پاچه بهتر است از ادویه هایی مثل زیره و رازیانه و زردچوبه و نعنا و گشنیز در آن بکار ببرید.