چگونه یک خمیر پیتزا خوب درست کنم ؟

چنانچه شیوه آشپزی خمیر پیتزا را آموزش بگیرید خاطرجمع باشید دگر احتیاج به خرید پیتزای بیرونی را نخواهید داشت . درنتیجه با ما همقدم باشید که بهترین روش آشپزی خمیر پیتزا را برایتان تعلیم دهیم. درون این موضوع با دو روش آشپزی خمیر پیتزا آگاه می شوید.

مواد لازم برای خمیر پیتزا چند کاره :

  • آرد: 3 پیمانه معدل 425
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • خمیر مایه فوری: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
  • شیر ولرم: 1 پیمانه معادل 250 میلی لیتر 

طرز تهیه خمیر پیتزای چند کاره :

درون ظرفی عمیق ،شیر نیمگرم ، خمیر مایه و یک غذاشق غذاخوری از شکر را آمیخته کنید و هم بزنید.بعد سطح کاسه را با یک پرده سلفون بپوشانید و به زمان 10 الی 15 دقیقه بغل بگذارید تا کف کند.

پس از سپری یک ربع در کاسه دیگری روغن مایع، تخم مرغ، نمک ، شکر بازمانده مانده و مخلوط خمیر مایه بدست آمده را در یک کاسه عظمی بریزید و عالی هم بزنید تا کاملا آمیخته شوند.

 

آرد را الک کنید و در سه مرحله روی مواد بریزید و هم بزنید ، در انتهایی مرحله بالا بردن آرد مواد را با دست ورز دهید تا خمیر درست شود.

 

سطح خمیر را بپوشانید وبه مدت 1 ساعت پهلو بگذارید تا خمیر ورآید. پس از یک ساعت خمیر را سطح یک صحن آرد پاشی شده قرار داده و سطح آن قدری آرد بپاشید.

 

خمیر را با دست خوب ورز دهید تا ملایم و سبک شود، آنگاه خمیر را به دو بخش یکسان برش زده و هر بخش را با دست به صورت توپ درآورید. در وهله بعد سطح یک عرصه صاف کمی آرد بپاشید و یکی از خمیر ها را روی آن قرار داده و با وردنه باز کنید. قاب فر را روغنی کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و با دست خمیر را گشاد کنید تا به فرم دلخواهتان برسد.

 

خمیر آماده شده را برای 15 تا 20 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند، در این وهله خمیر مهیا است مخلفات پیتزا را روی آن بچینید و بپزید. میتوانید بازمانده مانده خمیر را در یک کیسه فریزر قرار داده و در یخچال حفظ کنید و یا فریز کرده و بعدا بهرهوری کنید. روش مهیا کردن این نمونه خمیر پیتزا بیحد ساده است و کاربردهای زیادی دارد ، میتوانید با این خمیر نان درست کنید و یا برای ساختن شیرینی های مختلف، پیراشکی و سمبوسه از آن بهره گیری کنید.

همچنین بخوانید:

دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”

طرز تهیه شربت لیمو ترش و عسل خانگی

طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی خوشمزه و راحت

مواد لازم خمیر پیتزا:

  • آرد: 3 لیوان 
  • نمک: 1 قاشق چایخوری
  • پودر مخمر: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر:  1قاشق چایخوری 
  • فلفل سفید: به مقدار لازم
  • روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
  • ماء الشعیر: به مقدار لازم 
  • آب ولرم: نصف لیوان

طرز تهیه خمیر پیتزا جدید : 

ابتدا پودر مخمر و آب ولرم را مخلوط کرده و کنار بگذارید تا کف کند.

 

در این میان آرد، فلفل سفید، نمک و شکر را در یک کاسه مناسب مخلوط کرده و کنار بگذارید. بعد از اینکه خمیرمایه عمل آمد آن را به مخلوط آرد اضافه کرده و مخلوط نمایید.

 

در این مرحله ماء الشعیر را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که خمیر درست شود. خمیر بدست آمده را کمی ورز دهید تا از حالت چسبندگی خارج شده و نرم و لطف شود.

 

خمیر بدست آمده را برای 4 تا 5 دقیقه روی یک سطح آرد پاشی شده ورز دهید تا آماده شود.

 

خمیر آماده شده را داخل یک کاسه قرار داده و روی آن را با یک حوله بپوشانید و کنار بگذارید تا ورآید. بعد از اینکه خمیر پف کرد و حجم آن دو برابر شد آن را روی یک سطح آرد پاشی شده ورز دهید و به دو قسمت مساوی برش بزنید. هر قسمت از خمیر را به شکل چونه گرد در آورده و روی یک سطح آرد پاشی شده با وردنه باز کنید. سینی فر را چرب کرده و خمیر را داخل آن پهن کنید و با دست به آن فرم دهید. خمیر آماده است میتوانید از آن برای پخت پیتزای مورد نظرتان استفاده نمایید.

نکات تکمیلی در مورد خمیر پیتزا

خمیر پیتزا جزو نان و خمیر میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 10دقیقه میباشد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع :khoshtam