آش رشته یکی از آش های معروف و پرطرفدار در ایران می باشد که علاوه بر خوشمزگی خیلی هم مقوی است و به عنوان نذری در ماه رمضان و ماه محرم طبخ می شود.

آش رشته

سبزیجات متنوع و حبوباتی که در این آش وجود دارد خواص ،بی نظیری دارند و همه آنهادر کنار هم طعم لذیذی به آش رشته می دهند. ، پس با بخش آشپزخانه نمناک همراه شوید و نحوه طبخ این آش پر خاصیت را بیاموزید.آش رشته

طرز تهیه کامل آش رشته

مرحله اول :

نخود و لوبیا ها را حتما قبل از پخت 12 ساعت در آب خیس دهید. و چند بار هم آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات کاهش یابد.

نخود و لوبیا

 عدس را هم جداگانه در ظرف دیگری خیس دهید.

خیس کردن عدس


مرحله دوم :

پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.

 خرد کردن پیاز


مرحله سوم :

نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم.

 آماده سازی آش رشته

یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.

نخود لوبیا پخته


مرحله چهارم :

مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو و آب گیری خرد میکنیم.

خرد کردن سبزی

سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.


مرحله پنجم :

بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که  خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع  را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.

نعناع داغ

باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.

  • برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.

مرحله ششم :

عدس و سبزی را با هم مخلوط کنید و یک ساعت زمان بدهید تا پخته شود سپس لوبیا ها را به آن اضافه میکنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید.

لوبیا در آش رشته

بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.


مرحله هفتم :

بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.

آرد


مرحله هشتم :

بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و کمی هم میزنیم.

پیازداغ


مرحله نهم :

در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید در داخل آن میریزیم.

رشته آشی

باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.

در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.


مرحله نهایی :

دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.

آش رشته

 

و بعد از30 دقیقه که آش جا افتاده و کاملا غلیظ شد و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.میتوانید حرارت را خاموش کنید.

برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.

 

آش رشته خانگی

عکس نهایی آش رشته

همچنین بخوانید:

طرز تهیه دو نوع “خمیر پیتزا” خانگی حرفه ای و خوش طعم

“سوپ جو” : خانگی و به سبک رستوران ها درست کنید

دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”

نکات پخت آش رشته :

  1. برای تهیه آش رشته باید از قابلمه های بزرگ استفاده کنید تا هم راحت تر پخته شود و هم رشته ها بهم نچسبند.
  2. سبزی آش باید درشتر خرد شود و ساقه آن جدا شود 
  3. بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
  4. سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
  5. حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
  6. روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
  7. کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
  8. از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
  9. هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
  10. تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.
  11. برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
  12. مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
  13. در صورت استفاده از آب قلم در آش میزان کره یا روغن را کمتر کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش رشته

آش رشته جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش رشته را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .